Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Arī Čavars nestartēs Olimpiādē, ja tajā piedalīsies krievi un baltkrievi

Ja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nemainīs savu lēmumu un atļaus Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, tad četrgades lielākajā sporta notikumā nepiedalīsies arī 3x3 basketbolists Agnis Čavars, spēlētājs apliecināja laikrakstam Latvijas Avīze.

Kā zināms, līdzīgu nostāju iepriekš pauda arī Čavara komandas biedri un olimpiskie čempioni Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis.

"Sekojot veselajam saprātam, pievienojos Naura Mieža pozīcijai - ja būs agresori, es nepiedalīšos," laikraksts trešdien citē Čavaru. "Domāju, ka visa 3x3 komanda uzskata līdzīgi. Kādam ir jāsāk runāt, lai ātrāk tiktu pieņemts lēmums, jo iesaistīti daudzi cilvēki."

LETA jau ziņoja, ka SOK piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

Kā atzina Čavars, viņam šāds SOK lēmums nav bijis pārsteigums, taču neizprotama ir starptautisko sporta veidu federāciju rīcība, pieļaujot viņu dalību kvalifikācijas sacensībās. "Jā, dažādos amatos tur ir krievi, bet viens jau nav lēmējs," sacīja latviešu basketbolists. "Tas liek atvērt acis, ir jāsakārto sava virtuve, nevis jācer, ka augstākstāvoša organizācija to izdarīs tavā vietā."

LETA jau vēstīja, ka jautājumā par 2024.gada olimpiskajām spēlēm Parīzē Latvija, pirmkārt, gaidīs pašas Ukrainas viedokli un lēmumu par tālāko rīcību, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM skaidro, ka pašlaik esot iespējami dažādi rīcības scenāriji. Publiskā telpā kā viens no risinājumiem ir izskanējis panākt, lai SOK atceļ savu lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi