Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Arī kapteinis Meija aizvadīs jau desmito sezonu Rīgas Dinamo formā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas Dinamo pagarinājis līgumu arī ar uzbrucēju Gintu Meiju un aizsargu Gunti Galviņu, vēsta komanda.

Pašlaik 29 gadus vecais Gints Meija pagājušajā sezonā bija Rīgas Dinamo kapteinis. Nākamā sezona šajā klubā viņam būs jau desmitā.

Iepriekšējā sezonā Meija piedalījās visos 60 regulārā čempionāta mačos, izceļoties ar septiņiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt kopumā hokejists KHL čempionātā aizvadījis 386 spēles, kurās izcēlies ar 39 vārtiem un 48 rezultatīvām piespēlēm.

Meija šajā pavasarī pārstāvēja Latvijas izlasi pasaules čempionātā. Septiņos mačos viņš atzīmējās ar vieniem gūtiem vārtiem.

Tikmēr 31 gadu vecais Galviņš iepriekšējā sezonā rīdzinieku rindās 51 spēlē izcēlās ar septiņiem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas rezultatīvākais aizsargs.

KHL čempionātā Galviņš pārstāvējis arī Hantimansijskas Jugra komandu, bet kopumā viņš šajā čempionātā aizvadījis 389 spēles, kurās izcēlies ar 30 vārtiem un 103 rezultatīvām piespēlēm.

Šajā pavasarī arī Galviņš piedalījās arī pasaules čempionātā, septiņos mačos izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Karjeras laikā Galviņš spēlējis arī Čehijas, Ungārijas, Itālijas un Zviedrijas klubos.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ Rīgas Dinamo paziņoja par līgumu noslēgšanu ar uzbrucējiem Miķeli Rēdlihu un Miku Indraši, kā arī aizsargu Krišjāni Rēdlihu, kuram šī arī būs desmitā sezona Dinamo rindās. Tāpat panākta vienošanās ar kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju, kurš vēl nupat aizvadītajā sezonā 11 mačus nospēlēja arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Pēc KHL pieejamās informācijas bez K.Rēdliha, Galviņa, Stolerija, Meijas, Indraša un M.Rēdliha pašlaik Rīgas Dinamo komandai ir līgumi ar vēl astoņiem spēlētājiem - Māri Bičevski, Robertu Bļugeru, Georgu Golovkovu, Nikolaju Jeļisejevu, Jāni Kalniņu, Edgaru Kuldu un Vitāliju Pavlovu.

Pēc aizvadītās sezonas Rīgas Dinamo komanda atkal gandrīz visiem saviem spēlētājiem ļāva kļūt par brīvajiem aģentiem - 31 spēlētājs starpsezonā nokļuva neierobežoti brīvā aģenta statusā, bet deviņi kļuva par ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Tiesa, šādi Rīgas Dinamo komanda rīkojusies arī citus gadus, vēlāk saslēdzot līgumus ar hokejistiem.

LETA jau vēstīja, ka neierobežoti brīvā aģenta statusu izmantoja aizsargs Oskars Cibuļskis, kļūstot par uzbrucēja Andra Džeriņa komandas biedru Čehijas augstākās līgas vienībā Hradeckrālovas Mountfield. Džeriņš un Cibuļskis kopā ar vārtsargu Elvi Merzļikinu tika nosaukti par trim Latvijas izlases labākajiem hokejistiem nesenajā pasaules čempionātā.

Kā vēstīts, Rīgas Dinamo savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi