Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Artis Ābols savu KHL un izlases pieredzi turpmāk liks lietā Jelgavā

Latvijas Optibet hokeja līgas klubs Zemgale/LLU otrdien parakstījis līgumu ar labi zināmo speciālistu Arti Ābolu, vēsta komanda.

Kluba direktors Aivars Zeltiņš norāda, ka Ābols ir augsti kvalificēts, pieredzējis treneris darbā ar Latvijas izlasi, turklāt - ar daudzu gadu pieredzi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubos, ieņemot tajos arī galvenā trenera amatu.

"Esam gandarīti, ka Artis Ābols nākamajā sezonā būs "Zemgale"/LLU un Jelgavas Ledus sporta skolas galvenais treneris, un ar savu pieredzi un zināšanām dos iespēju pilnveidoties jaunajiem sporta skolas audzēkņiem un sasniegt augstākos mērķus arī hokeja klubam," izvēli pamato Zeltiņš.

Ābols profesionālo karjeru sāka 1991.gadā, un spēlējis ne tikai Latvijas hokeja klubos, bet arī Zviedrijas klubā Nittorps IK, kura sastāvā kļuva par Zviedrijas otrās divīzijas rezultatīvāko spēlētāju ar visvairāk izdarītajām rezultatīvajām piespēlēm un kopā gūtajiem punktiem.

Viņš ir arī pieckārtējs Latvijas čempions un Latvijas hokeja izlases sastāvā piedalījies četros pasaules čempionātos (1999, 2000, 2001, 2002), kā arī 1993.gada pasaules čempionātā C divīzijā.

Trenera karjeru Ābols sāka 2008.gadā, kad kļuva par jaunizveidotā KHL kluba Rīgas "Dinamo" trenera palīgu. 2012.gada viņš kļuva par "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītāju, bet pēc sezonas beigām tika apstiprināts par komandas galveno treneri.

Līdzšinējais Zemgale/LLU galvenais treneris Valērijs Kuļibaba 2020./2021.gada sezonā pildīs galvenā trenera pienākumus Rīga komandā, kas spēlēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). Apstiprinot Kuļibabu šajā amatā, viņam uzdots izstrādāt Rīga komandas jaunās sezonas sagatavošanās plānu, kā arī iesniegt AS Dinamo Rīga padomei priekšlikumus par galvenā treneru asistentu un komandas spēlētāju kandidātiem. 

Kuļibabas piesaistīšana Rīga notika, balstoties uz Zemgale/LLU un Dinamo sadarbības līguma pamata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi