Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Atspulgs no bijušā snaipera

Neattaisnoja uz sevi liktās cerības, tāpēc nesagaidīs sezonas beigas Rīgas Dinamo komandā. Vārtsargs Edgars Masaļskis, aizsargs Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Marcels Hosa un Pjotrs Sčastļivijs ir ievietoti atteikumu draftā. Kā Dienai atklāja Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, neviens no četriem nedosies uz sadarbības līguma komandu Liepājas metalurgs. Ja neviena cita KHL komanda šos spēlētājus neizvēlēsies, ar viņiem tiks pārtrauktas līgumsaistības.

Pirms sezonas visi četri tika ieskicēti kā būtiski komandas mehānisma stūrakmeņi. Vārtsargs Edgars Masaļskis teicami sevi bija apliecinājis olimpiskajā turnīrā Sočos divās spēlēs ar Šveici (0:1 un 3:1) un alka sevi atkal pierādīt Dinamo, tāpēc Masaļskim tika atvēlēta pirmā numura loma. Statistika gan ir nepielūdzama, un tā šosezon ir labāka Jakubam Sedlāčekam. Edgara 87,3 pret Jakuba 92,3 procentiem atvairīto metienu. Vidēji spēlē Edgars ielaidis 3,54, Sedlāčeks - 2,21 ripu. Aizsargam Georgijam Pujacam iepriekšējā sezonā Dinamo rindās bija izcils plus mīnus koeficients (+19). Šajā rādītājā viņš un Mets Robinsons bija labākie komandā. Šosezon Pujacam jau ir dalīts sliktākais plus mīnus komandā (-15).

Tikpat lielos mīnusos ir iedzīvojies iepriekšējo sezonu uzbrukuma līderis Marcels Hosa. Arī pēc punktiem Marcels neturas savā līmenī - 38 spēlēs 16 (7+9) punktu. Pērn viņam 50 spēlēs bija 41 (22+19), savukārt labākajā 2009./2010. gada sezonā - 56 spēlēs pat 55 (35+20) punkti. Kādreizējais Krievijas izlases kapteinis Pjotrs Sčastļivijs tika parakstīts ne jau tikai tāpēc, ka viņš pa pusei ir savējais. Atgādinājumam - Pjotra sieva ir Ineta Radeviča. Uz Sčastļiviju komandas vadība lika cerības gan kā uz spēles veidotāju, gan arī kā uz līderi ārpus laukuma. Sezonas sākumā Sčastļivijs bija viens no kapteiņa palīgiem. Iespējams, savainojums bija par iemeslu, kāpēc Pjotrs nespēja parādīt leģionāra cienīgu sniegumu.

Pēc atteikšanās no četriem pieredzējušajiem spēlētājiem būtiski robi sastāvā gan nav iecirsti. Masaļskis vārtsarga postenī jau bija atbīdīts uz trešā numura lomu. Pēc mača ar Ak Bars pēdējās divās spēlēs ārpus pieteikuma palika Pujacs, savukārt Sčastļivijs pēdējā spēļu ciklā vairāk nespēlēja nekā spēlēja. Stabili sastāvā visu laiku bija tikai Hosa.

"Par iekļūšanu izslēgšanas spēļu stadijā turpināsim cīnīties," Sējējs kā ar cirvi noskaldīja, ka pēc pēdējā lēmuma baltais karogs nav izkārts.

Visu rakstu par Rīgas Dinamo sastāva izmaiņām lasiet ceturtdienas, 18.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tenaks izcīna uzvaru sezonas priekšpēdējā WRC posmā

Igaunijas autosportista Ota Tenaka ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) 12.posmā - Centrāleiropas rallijā -, pirmspēdējā etapā vēl nekļūstot zināmam kopvērtējuma uzvar...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi