Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Balcers NHL atgriežas ar rezultatīvu piespēli, Kivleniekam piecas ielaistas ripas

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers otrdien aizvadīja savu pirmo Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēli kopš 16.janvāra un atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, taču neglāba Otavas Senators komandu no zaudējuma.

"Senators" viesos ar 2:3 (2:1, 0:2, 0:0) piekāpās Nešvilas "Predators" komandai.

Otavas komanda NHL maiņas darījumu pēdējā dienā šķīrās no trim uzbrucējiem, kā rezultātā izsauca Balceru no Amerikas Hokeja līgas (AHL). Latvijas hokejists komandai pievienojās pirmdien Kolumbusā spēles laikā, tāpēc laukumā vēl nedevās, turklāt nebija vēl atnācis viņa inventārs.

Otrdien viņš atgriezās uz ledus un pusotru minūti pirms pirmā perioda beigām pēc liepājnieka metiena pa vārtiem, Filips Hlapīks savāca atlēkušo ripu un panāca 2:1. Pirms tam pirmajā trešdaļā viesus vadībā izvirzīja Tomā Šabo, bet Kolins Blekvels izlīdzināja rezultātu.

Otrās trešdaļas pirmajā pusē mājinieku hokejisti Raiens Eliss un Viktors Arvidsons realizēja vairākumus, Nešvilas komandai pārņemot vadību un rezultātu 3:2 nosargājot līdz pat finālsvilpei.

 

Balcers otrdien uz ledus pavadīja 12  minūtes un 32 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienu ripu un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Viņš šosezon Otavas "Senators" sastāvā aizvadījis astoņas NHL spēles, kurās divreiz rezultatīvi piespēlējis, iekrājot pozitīvu +/- radītāju 2.

AHL latvietis Belevilas "Senators" rindās 33 spēlēs guvis 16 vārtus, veicis 20 rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +20.

"Senators" ar 54 punktiem 64 spēlēs ir priekšpēdējā starp 16 Austrumu konferences vienībām, bet "Predators" ar 70 punktiem 62 dueļos ir astotā Rietumos. 

Otavas komanda nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad mājās uzņems Vankūveras "Canucks".

Tikmēr latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks otrdien atvairīja 35 metienus, taču ar to nebija gana, lai Kolumbusas "Blue Jackets" svinētu uzvaru.

 

"Blue Jackets" viesos ar 4:5 (1:2, 2:0, 1:3) piekāpās Minesotas "Wild" komandai.

Pirmdien traumu NHL mačā guva Elvis Merzļikins, tādējādi viņa vietā no Amerikas hokeja līgas (AHL) komandas Klīvlendas "Monsters" tika atsaukts Kivlenieks. Sākotnēji bija domāts, ka "Blue Jackets" vārtus sargās Jonass Korpisalo, kurš pirmdien nospēlēja vairāk kā pusi mača, taču otrdien komanda izlēma nesasteigt ar soma pilnvērtīgu atgriešanos, jo viņš uz NHL ledus nebija kāpis teju divus mēnešus.

Jau otrajā minūtē Kivlenieku sarūgtināja Ēriks Stāls, 14.minūtē Niks Folinjo izlīdzināja rezultātu, bet 47 sekundes pirms perioda beigām Raiens Donato atjaunoja mājiniekiem vadību. Otrā perioda otrajā pusē "Wild" rindās divreiz izcēlās Miko Koivu, kurš no vienu vārtu pārsvara trīskāršoja laukuma saimnieku handikapu.

Trešās trešdaļas pirmajās minūtēs Ēmils Bemstrems un Pjērs Liks Dibuā līdz minimumam sadzēsa mājinieku pārsvaru, bet perioda vidū Kevins Fiala vienus vārtus atguva. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Zeks Verenskis panāca 4:5, taču turpinājumā "Blue Jackets" neizglābās no zaudējuma.

Kivlenieks atvairīja 35 no 40 ripām jeb 87,5% metienu.

Šosezon viņš laukumā "Blue Jackets" rindās devies piecās spēlēs, izcīnot vienu uzvaru. Vidēji mačā viņš savos vārtos ielaidis 3,03 ripas  kā arī atvairījis 89,7% pretinieku metienu.

"Blue Jackets" ar 76 punktiem 65 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, bet Metropolitēna divīzijā tā ir piektā, šobrīd atrodoties "play-off" zonā. "Wild" ar 67 punktiem 62 mačos ir 11.vietā Rietumos.

Turpinājumā "Blue Jackets" atgriezīsies Kolumbusā, kur piektdien uzsāks trīs mājas spēļu sēriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi