Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bārtulis par Krievijas pilsonības pieņemšanu: Mans lēmums bijis sasteigts un nepārdomāts

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis atzīst, ka aizpērn izdarītais paziņojums pieņemt Krievijas pilsonību bija sasteigts un nepārdomāts solis. Tāpat viņš pauž vēlmi pārstāvēt Latviju maijā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Hokejists plašu sabiedrības uzmanību izpelnījās 2018.gada jūnija sākumā, kad viņš Latvijas Hokeja federācijai (LHF) iesniedza iesniegumu par atteikšanos spēlēt izlasē, jo esot pieņēmis Krievijas pilsonību. Tiesa, pērn hokejists norādīja, ka joprojām ir Latvijas pilsonis un pauda gatavību spēlēt valstsvienībā.

"Pirms diviem gadiem plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņa, ka vēlējos pieņemt Krievijas pilsonību, un, ņemot vērā, ka sportista mūžs ir īss, šo domu arī apsvēru. Atzīstu, ka mans lēmums bijis sasteigts un nepārdomāts. Vienmēr esmu bijis un būšu Latvijas valsts pilsonis," atklātā vēstulē raksta Bārtulis, kurš aģentūrai LETA apstiprināja, ka tas ir viņa īsts paziņojums.

"Es esmu uzaudzis Latvijā un hokeja pamatus esmu apguvis tieši Latvijā, tāpēc nekad neesmu slēpis, ka esmu Latvijas valsts pilsonis un ar lepnumu esmu nesis Latvijas vārdu pasaulē. Man rūp Latvijas hokeja nākotne, esmu nodibinājis savu sporta skolu, kurā hokeja prasmes apgūst gandrīz 100 bērnu un aktīvi iesaistos jauno censoņu attīstībā," turpina Bārtulis.

Aizsargs šobrīd dziedē sezonas laikā gūto savainojumu, taču cer, ka viņam būs iespēja pārstāvēt Latvijas izlasi.

"Diemžēl karjeras laikā mani ir vajājušas traumas un ir bijušas vairākas operācijas, arī šobrīd atkopjos pēc sezonas laikā gūtā savainojuma. Pasaules čempionātos neesmu spēlējis kopš 2012.gada, bet esmu gatavs pārstāvēt Latvijas izlasi un palīdzēt valstsvienībai izcīnīt uzvaras gaidāmajā pasaules čempionātā," noslēgumā raksta Bārtulis.

33 gadus vecais hokejists šajā sezonā pārstāvēja Rīgas Dinamo komandu, kuras sastāvā laukumā devās 28 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs, kurās guva vienus vārtus, veica septiņas rezultatīvas piespēles un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -9. Šīs sezonas sākumā hokejista vārds pavīdēja arī OHL čempionāta jaunpienācējas Olimp sastāvā, tomēr aizsargs tā arī neaizvadīja nevienu spēli.

Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas Flyers sistēmā, bet 2012.gada vasarā klubs izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL, kur pārstāvējis Doņeckas Donbass, Astanas Baris, Vladivostokas Admiral, Ufas Salavat Julajev un Pekinas Kuņluņ Red Star komandas. Kopumā šajā čempionātā viņš 363 spēlēs guvis 20 vārtus un veicis 59 rezultatīvas piespēles.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

Top komentāri

Vai Bārtulis ir idiots ?
V
No tik nestabila cilvēka, kurš kažoku apsviež pēc vajadzības, Latvijai nekāda labuma nevar būt.
Irlielāmērāticams
I
ka lielākajai daļai sportistu ir lielākas vai mazākas psihiska rakstura problēmas. Tā domāt man liek tas, ko viņi ir gatavi darīt ar savu veselību dēļ kaut kādiem tur rekordiem... .
Dans Robalds
D
Tagad viņa uzvārds būs Bartuliss.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi