Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bļugeram un Balceram piespēles, Merzļikinam - vēl viens panākums

Latvijas izlases uzbrucēji Rūdolfs Balcers un Teodors Bļugers otrdien atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs, bet vārtsargs Elvis Merzļikins pielika roku savas komandas otrajā uzvarā pēc kārtas un ceturtajā pēdējo piecu spēļu laikā. Visos šajos mačos vārtos stājies latvietis.

Balcers tika pie sava pirmā rezultativitātes punkta NHL sezonā, bet viņa pārstāvētā Otavas Senators viesos ar 1:6 (1:0, 0:3, 0:3) atzina NHL līdervienības Vašingtonas Capitals pārākumu.

Balcers spēles sestajā minūtē vidusszonā pārtvēra ripu un piespēlēja Artjomam Aņisimovam, kurš tobrīd atradās uz zilās līnijas. Krievu uzbrucējs paslidoja pāris metrus un zibenīgi meta pa vārtiem, panākdams 1:0 Senators labā.

Tiesa, nākamajos divos periodos Capitals guva sešus bezatbildes vārtus. Pa diviem precīziem metieniem bija Aleksandram Ovečkinam un Timotijam Ošī, bet pa reizei viesus pārspēja Radko Gudass un Lars Ellers.

 

Ovečkins karjeras laikā guvis 684 vārtus, NHL bombardieru sarakstā panākot 11.vietā esošo Tēmu Selani. Viņš šosezon vēl var pakāpties par pāris pozīcijā, jo tālu nav Mario Lemjē (690), Stīvs Aizermans (692) un Marks Mesjē (694).

"Tas man nozīmē ļoti daudz. Priekšā ir skaļi vārdi, bet vēl ir tāls ceļš ejams. Man tikai jādara savs darbs," komentē Ovečkins.

Balcers šajā duelī uz ledus pavadīja 11 minūtes un vienu sekundi, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu piespēli, zaudēja vienu ripu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Viņam trīs spēlēs ir viena rezultatīva piespēle un neitrāls lietderības koeficients.

Tikmēr Bļugera pārstāvētā Pitsburgas Penguins viesos ar 4:3 (2:0, 1:2, 1:1) apspēlēja Vegasas Golden Knights.

Bļugers rezultatīvi asistēja trešā perioda trešajā minūtē, kad savā aizsardzības zonā pie laukuma galalīnijas piespēlēja Krisam Letangam, kurš izdarīja tālu piespēli Brendonam Tenevam. Bļugers maiņas biedrs izslidoja viens pret vārtiem un pārspēja bijušo pitsburgieti Marku Andrē Flerī.

Vēl Pitsburgas komandā vārtus guva Jevgeņijs Malkins, Dominiks Kahūns un Patriks Hērnkvists,  bet divas rezultatīvas piespēles bija Letangam.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā nospēlēja 15 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja sešos no 16 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Bļugers šajā sezonā 43 spēlēs guvis piecus vārtus, veicis deviņas rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

 

Tāpat uzvaru svinēja vārtsarga Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets, kas viesos ar 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) guva virsroku pār Anaheimas Ducks.

Merzļikins diennakti iepriekš palīdzēja komandai viesos ar 4:2 pārspēt Losandželosas Kings. Tas gan netraucēja viņam aizvadīt otro maču diennakts laikā un atvairīt 37 no 40 pretinieku mestajām ripām, sasniedzot jaunu karjeras rekordu.

Pastāvēja iespēja, ka saspringtā grafika dēļ NHL debiju piedzīvos otrs Blue Jackets vārtsargs Matīss Kivlenieks, tomēr vārtu drošība atkal tika uzticēta Merzļikinam.

Viesiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās rezultatīvais aizsargs Zeks Verenskis, bet trīs piespēles bija Pjēram Likam Dibuā. Merzļikinu divreiz pārspēja Ondržejs Kaše.

Latviešu vārtsargs savā NHL debijas sezonā laukumā devies 15 spēlēs, kurās svinējis četras uzvaras, vidēji ielaidis 2,47 ripas un atvairījis 90,9% metienus.

Kopš 31.decembra Merzļikins uzvarējis četrās no piecām spēlēm, šajā periodā gūtajos panākumos dalot pirmo vietu līgā. Piecos mačos viņš vidēji ielaidis 2,01 ripu un atvairījis 94,0% metienu, šajos statistikas rādītājos noteiktajā nogrieznī ieņemot sesto un ceturto vietu NHL.

Visas četras latviešu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. Penguins ar 57 punktiem 43 spēlēs ir ceturtā, Blue Jackets ar 50 punktiem 44 dueļos ir devītā, Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres ar 45 punktiem 43 cīņās atrodama 11.vietā, bet Senators ar 37 punktiem 43 mačos ir priekšpēdējā starp 16 vienībām.

Nākamajā spēlēs ceturtdien Sabres viesosies pie Stenlija kausa ieguvējs Sentluisas Blues, bet Blue Jackets viesos mēros spēkus ar Sanhosē Sharks. Piektdien izbraukuma spēlēs Senators cīnīsies ar Detroitas Red Wings, bet Penguins duelēsies ar Kolorādo Avalanche.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi