Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bļugers palīdz Penguins uzvarēt; Merzļikins rezervē Kolumbusas panākumā

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien palīdzēja Pitsburgas Penguins svinēt vēl vienu panākumu NHL regulārajā turnīrā, kamēr vārtsargs Elvis Merzļikins no malas noraudzījās Kolumbusas Blue Jackets panākumā.

Kolumbusa viesos ar 3:2 pārspēja līgas līderus Karolīnas Hurricanes, kuriem tas bija pirmais zaudējums jaunās sezonas sešās spēlēs. Lai gan vārtus pirmie guva viesi, Karolīna līdz otrā perioda sākumam panāca jau 2:1 savā labā. Tiesa, Blue Jackets ātri atguva neizšķirtu, bet trešā perioda ievadā Pjērs Luks Dibuā guva uzvaras vārtus.

Vārtos Kolumbusai lieliski darbojās Merzļikina konkurents Jūnass Korpisalo, atvairot 30 metienus. Lai gan Kolumbusa spēlēja divus vakarus pēc kārtas, neveiksmīgu NHL debijas spēli aizvadījušais latvietis Merzļikins pie savas otrās iespējas pagaidām nav ticis.

Citā spēlē Pitsburga viesos Sentpolā ar 7:4 pārspēja vietējo Minesotas Wild komandu. Lai gan otrā perioda ievadā tablo vēl vēstīja vien 2:1 viesu labā, Pitsburga divarpus minūšu laikā guva vēl trīs vārtus un Wild no šī nokdauna neatguvās.

Uzvarētājiem vārti un divas piespēles Sema Lafertija rēķinā, bet pa 1+1 šajā spēlē iekrāja kapteinis Sidnijs Krosbijs, Adams Džonsons, Patriks Hornkvists un aizsargs Kriss Letangs.

Bļugers 15:24 minūtēs veica vienu metienu, izdarīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus pretinieku raidījumus, uzvarēja 27% iemetienu un nopelnīja neitrālu lietderības rādītāju. Viņam šosezon piecos mačos vieni gūti vārti un lietderības koeficients -3.

Citviet sezonas pirmo uzvaru guva šobrīd savainotā Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas Senators, kas savā laukumā ar 4:2 apspēlēja sezonas galvenos favorītus Tampabejas Lightning. Iepriekš izskanēja prognozes, ka Balceram pārbaudes spēlē gūtā savainojuma dēļ nāksies izlaist sezonas pirmo mēnesi.

Austrumu konferences kopvērtējumā ar deviņiem punktiem otrie ir Bufalo Sabres ar Zemgu Girgensonu ierindā, Penguins ar sešiem punktiem pakāpušies uz 6. vietu, Kolumbusai ir 4 punkti un 12. vieta, tikpat punktu ir 14. vietā esošajiem Floridas Panthers, kuru sistēmā spēlē Rodrigo Ābols, bet Otava ar diviem punktiem ir 15. vietā 16 klubu konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi