Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bļugers un Penguins izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas Penguins otrdien ar uzvaru sāka izbraukuma sēriju Kanādas rietumos.

"Penguins" viesos ar rezultātu 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) pārspēja Kalgari "Flames", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un sesto pēdējās septiņās spēlēs.

Turpretī "Flames" pēc septiņu uzvaru sērijas cietusi divus zaudējumus pēc kārtas.

Pēc Džonija Gudro precīzā metiena "Flames" pirmo periodu uzvarēja ar 1:0, bet spēles otrajā daļā Džons Marīno un Braiens Rasts pārņēma vadību. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Jevgeņijs Malkins ieraidīja ripu tukšos vārtos, bet 20 sekundes vēlāk to pašu paveica Kriss Letangs.

Malkinam tie bija 400.vārti karjerā, un šīs robežas sasniegšanai viņam bija nepieciešamas 873 spēles.

"Penguins" vārtsargs Tristans Džerijs šajā mačā atvairīja 33 pretinieku mestās ripas.

Pitsburgas komanda gan neiztika bez kārtējām traumu likstām, jo jau savā pirmajā nomaiņā savainojumu guva aizsargs Džastins Šulcs.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 17 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā zaudēja vienu ripu, uzvarēja septiņos no 11 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas izlases uzbrucējs šajā sezonā 34 spēlēs guvis četrus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Turpretī zaudējumu otrdien cieta uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 3:5 (0:1, 0:2, 3:2) atzina Toronto "Maple Leafs" pārākumu. "Sabres" cietusi divas neveiksmes pēc kārtas.

Bufalo vienībā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Džeks Aikels un Rasmuss Dālins. Aikels punktus guvis jau 17 spēlēs pēc kārtas, šajā sērijā gūstot 16 vārtus un veicot 15 rezultatīvas piespēles.

No "Sabres" hokejistiem tikpat gara punktu sērija 1991./1992.gada sezonā padevās Deivam Andreičukam, bet komandas rekordists ar punktiem 18 dueļos pēc kārtas ir Žilbērs Pero, kurš to iespēja 1971./1972.gada sezonā.

Toronto vienībā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Ostons Metjūss.

Girgensons otrdienas mačā uz ledus pavadīja deviņas minūtes un piecas sekundes, kuru laikā pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -1.

Girgensons šajā sezonā laukumā devies 35 mačos, kuros guvis piecus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr vārtsargs Elvis Merzļikins otro dienu pēc kārtas palika rezervē, kamēr viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 5:3 (2:2, 1:1, 2:0) pārspēja Detroitas "Red Wings".

"Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo pēc dienu iepriekš izcīnītās "sausās" uzvaras, otrdienas mačā neitralizēja 18 no 21 pretinieku metiena.

Merzļikins laukumā bijis deviņās NHL spēlēs, kurās palicis bez uzvarām, vidēji ielaidis 3,41 ripu un atvairījis 88,9% metienu.

Vēl joprojām izsaukumu uz NHL nav saņēmis uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Otavas "Senators" viesos ar 3:4 (1:2, 2:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā atzina Tampabejas "Lightning" pārākumu. Uzvaras vārtus 19 sekundes pirms papildlaika beigām guva Antonī Sirelli.

Visas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu konferencē. "Penguins" ar 44 punktiem 34 spēlēs ir piektā, "Sabres" ar 39 punktiem 37 dueļos ir septītā, "Blue Jackets" ar 34 punktiem 34 cīņās ir 13.vietā, bet "Senators" ar 31 punktu 35 mačos ir pozīciju zemāk, apsteidzot divas vienības.

Ceturtdien "Sabres" viesosies pie Filadelfijas "Flyers", "Blue Jackets" mājās uzņems Losandželosas "Kings" un "Senators" savā laukumā cīnīsies ar Nešvilas "Predators", bet piektdien "Penguins" izbraukumā spēkosies ar Edmontonas "Oilers".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi