Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Čehija uzvar Kanādu un kvalificējas ceturtdaļfinālam

Pasaules hokeja čempionāta F grupas pēdējās kārtas spēlē Čehijas izlase sīvā cīņā ar 3:2 pārspēja Kanādu un izcīnīja vietu ceturtdaļfinālā.Pirmā trešdaļa aizritēja aizraujošā cīņā ar lieliem ātrumiem. Septītās minūtes beigās čehi, kuri bija neitralizējuši 20 iepriekšējās reizes skaitliskajā mazākumā, šādi ielaida pirmos vārtus čempionātā – Vokounu pēc reida pa labo malu pārspēja Rejs Vitnijs.

Taču perioda izskaņā Čehijas hokejisti kārtējo reizi atgādināja, ka prot gūt vārtus, arī spēlējot četri pret pieciem. Pēc pārķertas ripas izgājienu viens pret vienu pabeidza Lukašs Kašpers, kuru min potenciālo Rīgas Dinamo kluba spēlētāju skaitā nākamajai sezonai.Izslēgšanas turnīra cienīgu raksturu spēle saglabāja arī pēc pārtraukuma. Mazliet aktīvāki bija Čehijas hokejisti, kuriem tikai uzvara garantēja vietu ceturtdaļfinālā, un 33.minūtē viņi izvirzījās vadībā. Pēc aizsarga metienu ripu vārtu priekšā ielaboja Jaromirs Jāgrs. Bet sešas minūtes vēlāk, kad kanādiešiem uz laukuma bija četri laukuma spēlētāji, Jakubs Klepišs pretuzbrukumā izmantoja lielisku Rosivala piespēli (rezultativitātes punkts arī Tomašam Vokounam) – 3:1 čehu labā.Trešā trešdaļa pagāja ar ievērojamu Kanādas izlases pārsvaru, taču čehi ļoti precīzi aizsargājās un ik pa laikam atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem.71 sekundi līdz pamatlaika beigām kanādiešiem mazliet kuriozā veidā izdevās vienus vārtus atgūt. Pret Vokounu viens no kanādiešiem pielietoja spēka paņēmienu, un Mets Dušeins ieraidīja ripu tukšos vārtos.Izglābt spēli Kanādas izlasei gan neizdevās, bet jau pēc finālsirēnas vairākas minūtes uz ledus esošie noskaidroja attiecības, pielietojot cīņas sporta un boksa paņēmienus.F grupas pēdējā spēlē plkst.21.15 pēc Latvijas laika tiksies Zviedrijas un Šveices valstsvienības. Tad arī kļūs zināmi visi ceturtdaļfināla pāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules čempionāts, F grupa

Kanāda – Čehija 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Vārti: 6:59 Vitnijs (Džordano, Meisons) – 1:0, 18:20 Kašpars (Novotnijs, maz.) – 1:1, 32:19 Jāgrs (Vampola, Nemecs) – 1:2, 38:18 Klepišs (Rosivals, Vokouns, vair.) – 1:3, 58:49 Dušeins (Reimonds) – 2:3.

Situācija turnīrā: Zviedrija un Šveice pa 9 p. (4 sp.), Čehija 9 (5), Kanāda 6 (5), Norvēģija 6 (5), Latvija 3 (5)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi