Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Dārziņš: Sajūtas atklāšanas ceremonijā kaut kādā mērā var salīdzināt ar gūtajiem vārtiem

Ar Latvijas hokeja izlases kapteini Lauru Dārziņu, kurš Pekinas olimpisko spēļu atklāšanā kopā ar kamaniņu braucēju Elīzu Tīrumu nesa mūsu valsts karogu, aprunājās laikraksta Diena korespondents Pekinā Māris Zembergs.

Kādas bija sajūtas spēļu atklāšanā, soļojot stadionā ar Latvijas karogu rokās?

Joprojām grūti vārdos to noraksturot. Viennozīmīgi ir pacilāts noskaņojums. Kaut kādā mērā var salīdzināt ar gūtajiem vārtiem. It kā tu zini, ka ir forši, bet pēc tam to sajūtu vairs nevari noķert. Tā brīža eiforija jau ir beigusies, un tas ir apliecinājums tam, ka bija ļoti labi.

Tev trešā olimpiāde laikam jau stipri atšķiras no iepriekšējām!

Visas olimpiādes ir ātrs turnīrs. Iepriekšējās olimpiādēs jau arī gida pakalpojumus nepieprasījām. Lielu atšķirību es nesaskatu. Protams, regulārie testi un masku valkāšana rada zināmas neērtības, bet visādi citādi – olimpiāde kā jau olimpiāde.

Kā gatavošanos pirmajai spēlei ietekmē vairāku spēlētāju trūkums pirmajos treniņos un atceltā pārbaudes spēle pret Krieviju?

Protams, šo divu spēlētāju (Rodrigo Ābola un Andra Džeriņa – aut.) mums pietrūkst, bet es domāju, ka tomēr Latvijā hokejistu rotācija nav tik liela un varbūt situācijā, ka arī citām izlasēm nav pārbaudes spēļu, mēs neesam tie lielākie zaudētāji. Mūsu izlasē tomēr spēlētāji viens otru labi zina un mēs nebaidāmies, ka mums tāpēc varētu pazust sapratne uz ledus.

Kāda ir fiziskā kondīcija pēc garā pārlidojuma?

Lēnām ievelkamies režīmā. Jā, izkrita mums pāris treniņu dienu, un ceļojums bija garš, bet tagad jau ir bijuši pāris kvalitatīvu treniņu, un vēl mums ir laiks, lai sagatavotos pirmajai turnīra spēlei. Pastrādāsim, pagatavosimies un būsim gatavi.

Vai piekrīti trenera Vītoliņa teiktajam, ka Latvija varētu būt ieguvēja no Nacionālās hokeja līgas spēlētāju neierašanās?

Nūū... (pēc garākas pauzes) Es varu uzskatīt vai neuzskatīt, bet sportā visu izšķir rezultāts. Varbūt atkārtošos, sakot, ka kolektīvs mums ir vienots un ka viens otru labi pazīstam. Tie spēlētāji no NHL, kuri neatbrauca, neapšaubāmi ir meistarīgi, bet tajā pašā laikā centīsimies viņus aizstāt ar komandas spēli. Es domāju, ka piesegsim viņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi