Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Daugaviņš: Mēs pieļaujam tik muļķīgas kļūdas...

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pēc trim aizvadītajām spēlēm pasaules čempionātā ir rezultatīvākais valstsvienībā, piedaloties trijos no četriem vārtu guvumiem (2+1). Sarunā ar laikraksta Diena korespondentu Prāgā Māri Zembergu hokejists atzīst - jāspēlē vienkāršāk un tas jādara visas 60 spēles minūtes, nevis tikai epizodiski. Izlasei vēl priekšā vismaz četras spēles.

Kādu mācību komanda būs guvusi no šīm trim aizvadītajām spēlēm?

Ir jāspēlē sešdesmit minūtes, un nedrīkst palaisties. Morāli ir jāiztur visa spēle no sākuma līdz beigām. Spēlē pret Zviedriju par to ļoti labi varējām pārliecināties. Spēlējām labi, pie rezultāta 0:2 iemetām svarīgus vārtus, viss it kā bija mūsu rokās, vajadzēja jau pārņemt iniciatīvu un izdarīt spiedienu, bet seko iemetiens un ripa mūsu vārtos. Tajā brīdī viss arī pajuka. Bija pat tā, ka sākās neliela panika.

Arī spēlē ar Zviedriju tika sapelnīti daudz noraidījumu...

Jā, bet tas jau bija vairāk spēles beigu daļā. Šoreiz noraidījumi tik ļoti neietekmēja mača iznākumu kā spēlē ar Čehiju.

Kas būtu jāuzlabo izlases sniegumā?

Ir jāspēlē vienkāršāk. Mēs pieļaujam tik muļķīgas kļūdas... Par to mēs runājam katru dienu, ka ripu vajag iemest zonā, bet katrā mačā ir spēlētāji, kas cenšas ripu vienatnē aizvilkt līdz pretinieku zonai. Kad tas neizdodas, uzreiz ir bum-bum, nu gols mūsu vārtos. Tāpat arī svarīgajos brīžos ir aukstasinīgāk jārealizē izveidotie momenti. Tādi bija arī spēlē ar Zviedriju. Pie 1:3 bija moments, kad viens uz nulli izslidoja. Mēs neiemetām, dabūjām atpakaļ ripu, un pēc tam vispār nekas vairs nesanāca.

Vai nebūtu jāuzlabo arī spēle skaitliskajā vairākumā, lai gan vienu izdevās iemest zviedru vārtos?

Piekrītu, ka vairākums šoreiz nestrādāja, jo kaut ko sākām izgudrot. Tā gan es nedomāju, ka mums būs problēma, jo iepriekšējās divās spēlēs labi tikām zonā un spējām nostāties ripas izspēlei. Mūsu maiņai metieni bija, tā ka domāju, ka gan jau vairākumā sāks krist iekšā.

Kā īsti pietrūka, lai noturētu veiksmīgo spēles pavedienu mačā ar Čehiju?

Spēlējām ļoti labi. Pēc spēles ar Kanādu sakārtojām savu aizsardzības zonu, un tas mums deva iespēju izveidot pretuzbrukumus. Momentu arī bija daudz, varbūt vienīgi skaitliskajā vairākumā būtu gribējies redzēt vairāk metienu.

Trīs ripas čehi iemeta, spēlējot skaitliskajā vairākumā…

Jā, iegāza mūs skaitliskais mazākums. Nedrīkst pret hokeja leģendām tik daudz noraidīties. Viņi atrod vietas, kur iebakstīt mums golus. Grūti pret viņiem ir spēlēt skaitliskajā mazākumā, jo čehu divas maiņas spēlē pasaules labāko hokeju. Nedevām viņiem aizspēlēties līdz tukšiem vārtiem, bet viņi tāpat iemeta. Tā ripa tieši devītniekā - es domāju, neviens pasaules vārtsargs to nebūtu noķēris.

Visu interviju ar Kasparu Daugaviņu lasiet otrdienas, 5.maija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi