Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Daugaviņš palīdz Torpedo uzveikt vareno CSKA Rietumu pusfināla pirmajā spēlē

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien palīdzēja Ņižņijnovgorodas Torpedo komandai ar uzvaru sākt KHL Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālu. Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna vadītie Torpedo viesos ar 2:1 (1:1, 1:0. 0:0) apspēlēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu Maskavas CSKA. Sērijā līdz četrām uzvarām Torpedo ir vadībā ar 1-0, bet nākošā spēle notiks trešdien turpat Maskavā.

Pērnais Rīgas Dinamo uzbrukuma līderis Linuss Videls Torpedo izvirzīja vadībā spēles 4.minūtē, kad guva vārtus skaitliskajā vairākumā, bet tikai četras minūtes vēlāk maskaviešu līderis Aleksandrs Radulovs atbildēja ar to pašu. Trešos un, kā vēlāk izrādījās, izšķirošos vārtus mača 35.minūtē guva Torpedo otrās maiņas aizsargs Jurijs Sergijenko.

Mača izskaņā laukumā valdīja visai saspringta gaisotne, neiztiekot bez asumiem un noraidījumiem par rupjībām, tomēr CSKA neglāba pat vārtsarga Iļjas Sorokina nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju. Torpedo vārtsargs Iļja Proskurjakovs atvairīja 28 mājinieku metienus.

Zīmīgi, ka tas bija pirmais CSKA zaudējums play-off šosezon, jo pirmās kārtas sērijā komanda ar 4-0 pārspēja Bratislavas Slovan, kopā ielaižot tikai četras ripas. 

Daugaviņš laukumā pavadīja 17:07 minūtes, metienus pa vārtiem neizpildot, bet uzvarot piecos no astoņiem iemetieniem, kā arī bloķējot vienu pretinieka raidījumu. Kopumā septiņās Gagarina kausa spēlēs Daugaviņam četri (2+2) rezultativitātes punkti.

Tikmēr otrā Rietumu pusfināla mačā pašreizējie čempioni Sanktpēterburgas SKA, kuru sastāvā atgriezās iepriekš no sastāva izslēgtais kapteinis Iļja Kovaļčuks, viesos teju 11 tūkstošu skatītāju priekšā ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) apspēlēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas Dinamo.

Uzvarētājiem spēles 51.minūtē uzvaru nodrošināja Ņikitas Guseva precīzais raidījums. Viņš, tāpat kā SKA pirmo divu vārtu autors Jevgēņijs Dadonovs, spēja realizēt vairākumu, bet 28 metienus atvairīja viesu vārtsargs Miko Koskinens. Viņu pārspēja vienīgi Andrejs Mirnovs un Daniils Tarasovs.

Arī SKA komanda sērijā nu ir vadībā ar 1-0.

Kā zināms, Karsums kopš pērnā novembra atlabst pēc smaga savainojuma un sekojošās operācijas. Šosezon viņš laukumā vairs nedosies.

Austrumu konferences pusfinālus otrdien sāks Omskas Avangard un Ufas Salavat Julaev, kā arī Magņitogorskas Metallurg un Novosibirskas Sibirj vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi