Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Daugaviņš par aiziešanu no Maskavas Dinamo: Nebija iespēju sevi pierādīt

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš nožēlo, ka viņam šosezon nebija iespēju sevi pierādīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Maskavas Dinamo, tomēr spēlētājs ir arī priecīgs, jo Ņižņijnovgorodā ir mierīgāka sadzīve.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā Daugaviņš bija Maskavas Dinamo rezultatīvākais hokejists, jo regulārajā čempionātā 56 maču laikā guva 22 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +16. Savukārt 11 Gagarina kausa izcīņas mačos viņa rēķinā vieni vārti, trīs rezultatīvas piespēles un neitrāls lietderības koeficients.

Tomēr šosezon jau pirmajā mēnesī galvaspilsētas klubs spēlētāju ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā un latvietis nokļuva Pētera Skudras trenētajā Ņižņijnovgorodas Torpedo komandā.

"Ņižņijnovgorodā ir vieglāk un mierīgāk, jo nav tādu rēķinu kā galvaspilsētā un tāda mašīnu skaita. Var ātrāk ar mašīnu aizbraukt uz treniņu un spēli," Daugaviņš izteicies intervijā izdevumam Sport denj za dnjom.

Šosezon Maskavas Dinamo komandā Daugaviņš astoņos mačos guva vienus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, bet Torpedo rindās viņam 20 mačos astoņi vārti un astoņas piespēles.

"Nedaudz žēl, jo pagājušajā gadā pierādīju, ka esmu komandas līderis. Šīs sezonas sākumā man bija personiska rakstura grūtības, bet klubs mani uzreiz nosūtīja uz atteikumu draftu," stāstīja Daugaviņš. "Nedeva man iespējas atrast savu spēli."

Tomēr šomēnes Daugaviņš reizi tika atzīts par nedēļas labāko uzbrucēju līgā. Iepriekš viņam šāds tituls reizi tika piešķirts arī pagājušajā sezonā. "Tā man ir papildu motivācija. Uztveru to kā mazu bonusu, kas dod pārliecību par saviem spēkiem."

Kā ziņots, šī mēneša sākumā Daugaviņam piedzima meita Amanda. Tāpēc pašlaik sieva ar meitu dzīvo Rīgā, bet pēc Jaunā gada plāno pievienoties hokejistam.

"Ilgi gaidījām šo notikumu un beidzot tas pienāca. Kad bērns piedzima, biju Rīgā, pats vedu sievu uz dzemdībām un pēc tam nedēļu pavadīju ar viņām," atcerējās sportists. "Šis ir jauns posms mūsu dzīvē. Tagad jādomā ne tikai par sievu, bet arī meitu. Nepieciešams par viņām rūpēties. Man patīk šī sajūta."

Tāpat šajā notikumiem bagātajā mēnesī Daugaviņš arī salauza degunu, tāpēc pašlaik spēlē ar režģi sejas priekšā. "Pirmajā mačā nācās atcerēties, kā spēlēju bērnībā. Maska traucē redzes leņķi un pie tās jāpierod. Tomēr, kad izeju uz ledus, adaptējos un brīžiem aizmirstu, ka spēlēju maskā."

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Torpedo ar 62 punktiem 34 spēlēs ieņem ceturto vietu, par septiņiem punktiem apsteidzot savu bijušo vienību Maskavas Dinamo, kas ir pozīciju zemāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi