Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Daugaviņu no laukuma nones nestuvēs

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē guva, šķiet, visai nopietnu traumu un atstāja laukumu uz nestuvēm, kamēr viņa pārstāvētā Maskavas Spartak cieta zaudējumu. Spartak savā laukumā ar rezultātu 2:5 (0:1, 1:3, 1:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai, kas tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām samazinājusi deficītu līdz 1-2.

Daugaviņš traumu guva otrās trešdaļas izskaņā, kad viņš, būdams brīvs, saņēma teicamu piespēli un bija lieliskā pozīcijā, lai gūtu vārtus. Latvietis metās apspēlēt SKA vārtsargu Igoru Šestjorkinu, kurš uzbrucēja ceļā nolika savu nūju, bet Daugaviņš paklupa un lielā ātrumā ar labo plecu ielidoja apmalē. Bija redzams, ka traumas radītās sāpes bija ļoti lielas, drīz pie Daugaviņa piesteidzās medicīniskais personāls. Latviešu hokejists laukumu saviem spēkiem atstāt nespēja - bija nepieciešamas nestuves.

Šestjorkins par šādu izgājienu dabūja 5+20 minūšu sodu. Šīs epizodes brīdī rezultāts jau bija 1:4. Spartak vairākumu nespēja pārvērst vārtu guvumā.

Tiesa, pamatlaika priekšpēdējās minūtes sākumā Antons Zlobins Spartak komandai vienus vārtus atguva, tomēr Maskavas klubs atspēlēties nepaspēja, turklāt beidzamajā minūtē SKA piektos vārtus guva ar metienu tukšos vārtos.

Daugaviņš šajā mačā laukumā paguva pabūt desmit minūtes un 12 sekundes, kuru laikā zaudēja abos iemetienos. Savukārt Karsums nospēlētajās 15 minūtēs un 33 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Zīmīgi, ka tikai iepriekšējā spēlē Daugaviņš atgriezās pēc savainojuma izārstēšanas. Viņš ceturtdienas mačā veica arī rezultatīvu piespēli. Tikmēr Karsums sērijas trīs spēlēs guvis divus vārtus.

Savukārt vienas uzvaras attālumā no Rietumu konferences pusfināla sestdien nonāca regulārā čempionāta labākā komanda Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja Maskavas apgabala Vitjaz, tādējādi sērijā panākot jau 3-0.

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfinālā trešo uzvaru guva arī Jekaterinburgas Avtomobilist, kas izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Čeļabinskas Traktor. Panākumu viesiem nodrošināja Vjačeslavs Litvočenko, kurš uzvaras vārtus guva pagarinājuma 54. sekundē.

Savukārt vēl vienā Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pirmo uzvaru guva Ņižņijnovgorodas Torpedo, kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Ozoliņš. Šī vienība savu skatītāju priekšā ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzvarēja Astanas Baris hokejistus, tādējādi sērijā samazinot deficītu līdz 1-2.

Torpedo sastāvā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Deniss Barancevs.

Citās Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijās uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas Dinamo ir vadībā ar 2:1 pret vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku Jokerit, bet Jaroslavļas Lokomotiv ar tādu pašu rezultātu ir vadībā duelī ar Soči vienību. Savukārt Austrumu konferencē Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas Avangard ar 3-0 ir vadībā pret Gagarina kausa čempioni Kazaņas Ak Bars, bet Ufas Salavat Julajev pagaidām ar 2-1 uzvar Magņitogorskas Metallurg.

Latvijas klubs Rīgas Dinamo, kaut aizvadīja salīdzinoši labāku sezonu par iepriekšējo, Gagarina kausa izcīņā nespēja iekļūt jau piekto gadu pēc kārtas.

Top komentāri

prieks
p
Blin
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi