Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Dinamo jācenšas neļaut Lev hokejistiem tikt pie pirmās uzvaras

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Rīgas Dinamo būs jāizvairās no vēsturiska ieraksta izdarīšanas. Slovākijas klubs Popradas Lev KHL čempionātā vēl nav uzvarējis. Jācer, ka debitanta melnā sērija nepārtrūks Rīgā. Spēles sākums pirmdien Arēnā Rīga pulksten 19.30.Līgas jaunpienācēja rindās ir sapulcināti pietiekami meistarīgi spēlētāji.

Tikai Sanktpēterburgas SKA samērā viegli ar trīs ripu pārsvaru (4:1) pārspēja Lev. Pārējiem četriem KHL klubiem nācās panervozēt. Mitiščos pagājušās sezonas finālists Atlant pat pazaudēja vienu punktu, jo uzvarēja tikai pēcspēles metienu sērijā ar 4:3. Iepriekšējā spēlē piektdien Maskavā Juliusa Šuplera vadītais CSKA nolieca Lev pretestību ar 3:2.Interesanti, ka Slovākijas kluba Lev pieteikumā vietējo spēlētāju nav vairākumā. Visvairāk - 11 - ir čehu, slovāku ir 10. Latvijas līdzjutējiem vislabāk zināms Jurajs Mikušs, kurš pagājušajā sezonā 22 spēles aizvadīja Rīgas Dinamo sastāvā, nopelnīdams tikai četrus (3+1) rezultativitātes punktus. Lev galvenais treneris čehs Radims Ruliks ir iemēģinājis Mikušu pat kopā ar komandas līderiem Ļubošu Bartečko un Ladislavu Nadju, taču Mikušam piecās spēlēs iekrāta tikai viena rezultatīva piespēle. Līdera lomu uzņēmies 35 gadus vecais slovāku uzbrucējs Bartečko, kuram četri (2+2) punkti. Bartečko četras sezonas spēlējis NHL, 2004./2005.gada sezonā Maskavas Dinamo un ilgāku laiku Zviedrijas klubos. Vēl vairākiem Lev spēlētājiem iekrāta NHL un KHL pieredze. Aizsargs Braņislavs Mezejs septiņas sezonas spēlējis NHL, pēc tam vienu gadu - Astanas Baris. Martins Štrbaks uz Popradu pārcēlās no Oļega Znaroka vadītā Maskavas Dinamo. Karels Pilaržs un Tomašs Netiks pērn bija CSKA, Vaclavs Nedorosts - Novokuzņeckas Metallurg, bet Nadjs spēlējis Čerepovecas Severstaļ.

Līdzīgi kā savulaik Rīgas Dinamo, arī Lev vadītāji pirmajā gadā no aizokeāna piesaistījuši sevi apliecināt gribošus AHL spēlētājus. Aizsargi Džonatans Sigalets un Grānts Lūiss attiecīgi sešus un četrus gadus malušies AHL dzirnavās.

Rīgas Dinamo sastāvā paredzamas divas izmaiņas. Mikrotrauma ir kanādiešu uzbrucējam Džeimijam Lundmarkam, tāpēc iespēja sevi apliecināt, visticamāk, pavērsies zviedram Bjernam Melinam. Pēc trīs spēļu diskvalifikācijas aizsardzībā atgriezīsies Kristaps Sotnieks. Izskatās, ka no aizsargiem spēlei netiks pieteikti Rodrigo Laviņš un Jānis Andersons.

Rīdzinieki četrās spēlēs ir izcīnījuši vienu uzvaru. Rietumu konferencē Rīgas Dinamo ar četriem punktiem ieņem devīto, Lev ar vienu punktu - pēdējo 11.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Pietrūka kapteiņa

VEF Rīga piekāpjas izrāvienu cīņā Čempionu līgas spēlē.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi