Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dinamo pieklusinājuši kritiski noskaņotos

Rezultatīvi aizvadīta otrā trešdaļa jaundibinātajai Rīgas Dinamo komandai atrādīšanos saviem līdzjutējiem izdevās sākt uz pozitīvas nots. Dinamo ar 3:2 uzvarēja pagājušās sezonas Krievijas superlīgas sešpadsmito spēcīgāko klubu Habarovskas Amur. Mājiniekiem vārtus guva Lauris Dārziņš, Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Cipulis.

Neizteiksmīgais sniegums treniņnometnes laikā aizvadītajā spēlē ar Slovākijas virslīgas apakšgala komandu Liptovskij Mikulaš (uzvara 2:1 "bullīšos") radīja augsni skeptiskiem paredzējumiem par Dinamo izredzēm jaunizveidotajā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Spēle ar Amur, kas arī gatavojas KHL sezonai un būs mūsējo pirmie pretinieki 2.septembrī Habarovskā, kalpoja par pirmo atskaites punktu rīdzinieku potenciāla izvērtēšanai. Jā, Habarovskas klubs spēlēja bez desmit pamatsastāva spēlētājiem, tostarp viesiem sastāvā nebija neviens no četriem leģionāriem, tomēr vajadzēja ņemt vērā arī to, ka Dinamo turpinās smags treniņu process un ka pretinieku nometnē pēc vietas sastāvā izslāpis spēlētājs pašreizējā stadijā ir pat bīstamāks, nekā no atvaļinājuma pamodies potenciālais līderis.

Spēles pirmais periods apstiprināja treneru izteiktos apgalvojumus pēc spēles Slovākijā, ka Dinamo ir pārņēmusi valstsvienības klupšanas akmeni, proti, momentu realizācija ir zemā līmenī. Tukšos vārtos neiemeta sagatavošanās ciklā par komandas kapteini ieceltais Aleksejs Širokovs, no tuvas distances ripa ceļu vārtos neatrada vēl vairākās situācijās. Izvērtējot spēli kopumā, gan jāatzīst, ka uzvaru nodrošināja tieši Latvijas izlases uzbrucēji, nevis leģionāri. Lauris Dārziņš ar elegantu apspēli un izlaušanos vienatnē pret Amur vārtsargu Sergeju Borisovu (1:2) vedināja uz pārdomām, ka Dinamo tikai viņš var iemest. Lauris guva vārtus Slovākijā pamatlaikā un iemeta izšķirošo "bullīti". Tomēr pēc īsa brīža Ņiživijam vārtu guvumu izkārtoja Juris Štāls (2:2), un līdz otrajam pārtraukumam vārtu priekšā veiklākais izrādījās Mārtiņš Cipulis (3:2). Leģionāri, kaut arī neiemeta, par parādīto sniegumu kritiku gan nav pelnījuši. Uz pārējo fona krasi izcēlās Marsels Hosa. Pat uz noguruma rēķina augumā raženais Hosa bija grūti apturams. Ir redzams, ka viņam ir liels potenciāls. Ātrais slidojums, situācijas izjūta un nestandarta lēmumi pretiniekiem viņu padara īpaši bīstamu. Pirmajā spēlē uz Piņku ledus Hosam pietrūka tikai rezultatīva uzbrukuma nobeiguma. Pirmās maiņas centra uzbrucējs divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Marks Hartigans atstāja gudra spēlētāja iespaidu. Iemetienos viņš praktiski nezaudēja, uzbrukumā gan vēl pietrūkst jaudas. Aizsargs Duvijs Vestkots, kura uzvārdu var atrast arī Hockeyfights mājaslapā (par NHL kautiņiem infomējošs portāls), pirmajā spēlē incidentos neiesaistījās. Pēc vienas spēles grūti spriest, cik noderīgs viņš būs spēlei skaitliskajā vairākumā. Uz pārbaudes laiku uzaicinātais slovāks Ronalds Petrovickis pāris epizodēs apliecināja, ka mēdz ātri aizsvilties. Zinātāji teic, ka Petrovickis spēles karstumā var negriezt ceļu pat masīviem spēka tipa spēlētājiem. Uz Amur fona stabila aizsarga iespaidu atstāja Filips Novāks.

Svarīga pirmā pārbaudes spēle Piņķos bija abiem jaunajiem dinamiešiem Tomam Hartmanim un Ronaldam Cinkam. Galvenais treneris Juliuss Šuplers abu sniegumu novērtēja kā labu, taču Hartmaņa pārbīdīšanu spēles vidū uz ceturto maiņu varēja iztulkot kā sapratnes trūkumu ar slovākiem Hosu un Petrovicki.

Dinamo izvērtēšana turpināsies pirmdien spēlē pret vēl vienu KHL komandu Minskas Dinamo. Spēles sākums Piņķos pulksten 19.

***

PĀRBAUDES SPĒLE

Dinamo 3

Amur 2

(0:2, 3:0, 0:0)

Dinamo: Dārziņš (M.Rēdlihs, Sorokins, 24.), Ņiživijs (Štāls, Galviņš, 25.), Cipulis (A.Širokovs, Laviņš, vair., 38.).

Amur: Ignatuškins (Vorobovs, vair., 18.), Krisanovs (Gutovs, Turkovskis, vair.).

Dinamo: Masaļskis; Vestkots — Laviņš, Cipulis — Hartigans — A.Širokovs, Tribuncovs — Novāks, Petrovickis — Hartmanis — Hosa, K.Rēdlihs — Sorokins, M.Rēdlihs — Bērziņš — Dārziņš, Saviels — Galviņš, Ņiživijs — Cinks — Štāls.

Sodi: 18 — 20.

Labākais: Masaļskis.

Tiesnesis: E.Odiņš.

Viedoklis

JŪLIUSS ŠUPLERS

RĪGAS DINAMO GALVENAIS TRENERIS

"Pirmajā periodā komanda izveidoja daudz momentu, taču nevarēja iemest. Pēc iegūtā labvēlīgā rezultāta, trešajā periodā jau kontrolējām spēli. Problēmu gan pietiek. Jau rīt (svētdien) turpināsies treniņi. Esam daudz strādājuši uz izturību. Turpmāk treniņi kļūs intensīvāki. Jaunajiem spēlētājiem Hartmanim un Cinkam vēl jāiegūst pieredze, taču kopumā viņi spēlēja labi. Jāņem vērā, ka Hartmanis nav centrs, tomēr arī šajā pozīcijā viņš neapjuka. Komanda parādīja spēli savu pašreizējo iespēju robežās. Jāuzlabo ir aktivitāte aizsardzībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi