Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Dinamo rezultatīvā spēlē bulīšos piekāpjas Astanas Baris

Otro zaudējumu izbraukuma tūrē Kontinentālās Hokeja līgas regulārā čempionāta spēle piedzīvojuši Rīgas Dinamo hokejisti, kuri Astanā ar 5:6 pēcspēles metienos piekāpās Baris vienībai.

Kā ziņots iepriekš, abu komandu pirmajā tikšanās reizē graujošu uzvaru ar 5:0 Rīgā izcīnīja Astanas Baris.

Pirmā perioda sākumā ripu vairāk kontrolēja mājinieki, lielāko daļu laika aizvadot  Rīgas Dinamo aizsardzības zonā. Pēc desmit nospēlētām minūtēm pirmā bīstamā epizode radās arī pie Astanas Baris vārtiem, tomēr rezultāts vēl joprojām palika neskarts. Vienpadsmitajā mača minūtē noteikumus pret Marselu Hosu pārkāpa Aleksejs Litviņenko, kas deva Rīgas Dinamo iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā. Lieliska iespēja gūt vārtus vairākumā bija Jānim Spruktam, saņemot piespēli vārtu priekšā, bet metienu atvairīja Džefs Glāss. Četras minūtes līdz pirmā perioda beigām noteikumu pārkāpums Guntim Galviņam, kurš atgriežoties laukumā uzreiz guva arī otro noraidījumu. Par laimi rīdziniekiem četru minūšu noraidījumu nopelnīja Baris hokejists Vitālijs Novopašins, kas pirmā perioda beigas ļāva aizvadīt četri pret četri. Vārtus tā arī pēc 20 nospēlētām minūtēm neviena no vienībām gūt nespēja.

Otro periodu Rīgas Dinamo uzsāka spēlējot vairākumā, ko gan neizdevās realizēt. Laukumā atgriežoties V. Novopašinam abas vienības turpināja spēlēt aktīvi un pēc četrām nospēlētām minūtēm Astanas Baris beidzot atklāja spēles rezultātu, kad sekmīgs bija Andrejs Gavrilins. Pēc neilga laika pus minūtes laikā noraidījumus nopelnīja Fredriks Vargs un Kevins Dallmens, kas ļāva viesiem 26 sekundes spēlēt vairākumā, taču uzbrukumu izveidot neizdevās. Vēl pēc laika noraidījums Mārtiņam Karsumam un skaitlisko vairākumu realizēja amerikāņu uzbrucējs Brendons Bočenskis, no stūra raidot ripu M. Jučera sargātajos vārtos. Pēc neilga mirkļa no Mārtiņa Cipuļa piespēles pirmos vārtus Rīgas Dinamo guva Roberts Bukarts, bet vēl mazliet vēlāk Gints Meija teicami izslidoja uz pretinieku vārtiem izlīdzinot rezultātu 2:2. Ilgi gan šāds rezultāts nenoturējās, uzreiz pēc iemetiena rīdzinieku zonā ripu vārtos raidīja Lukašs Kašpars periodu noslēdzot ar 3:2 vadību Baris vienībai.

Pēdējā trešdaļā Rīgas Dinamo turpināja spēlēt ātri, vairākas reizes metot pa pretinieku vārtiem, kas arī atspoguļojās rezultātā. Pēc M. Hosas piespēles no stūra ripu vārtos raidīja Ģirts Ankipāns, kārtējo reizi izlīdzinot spēles rezultātu un kopš 29. novembra pirmo reizi guva trīs vārtus savai vienībai. Prieki gan atkal nebija ilgi un K. Dallmens ar 4:3 izvirzīja vadībā laukuma saimniekus. Četru minūšu noraidījumu pēc šiem vārtiem nopelnīja Jēkabs Rēdliks, bet arī spēlējot mazākumā Jānis Sprukts spēja izcīnīt ripu un pie pretinieku vārtiem noteikumus pret viņu pārkāpa K.Dallmens. Tādējādi Krišjānis Rēdliks nopelnīja tiesības uz soda metienu, kas gan nebija sekmīgs. Uzreiz pēc J. Rēdlika atgriešanās laukumā Dinamo teicami ieslidoja pretinieku zonā raidot vairākus bīstamus metienus uz mājinieku vārtiem, kas gan nedeva vēlamo rezultātu. Rīdzinieki gan turpināja uzbrukt un M. Hosa jau trešo reizi panāca izlīdzinājumu, kas gan atkal nebija ilglaicīgi. Savus otros vārtus spēlē guva K. Dallmens, atgūstot vadību savai vienībai ar 5:4. Jānis Sprukts vēl paspēja izlīdzināt rezultātu. Pēc brīža iespēja gūt uzvaras vārtus bija M. Hosam, tomēr pamatlaiks beidzās neizšķirti ar 5:5.

Papildlaiku aktīvāk aizvadīja mājinieki Baris, kuri minūti līdz papildlaika beigām nopelnīja iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, jo noteikumus pārkāpa M. Hosa. Rīdzinieki gan spēja noturēties un uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami pēcspēles metieni. Astanas Baris spēja realizēt divus bulīšus, ko spēja paveikt Romāns Starčenko un Naidžels Douss, atnesot uzvaru mājiniekiem ar 6:5

Pēdējo spēli šajā izbraukuma sērijā Rīgas Dinamo aizvadīs 19. janvārī, kad tiksies ar Austrumu konferences līdervienību Čeļabinskas Traktor, kurai tika kapitulēts 18. oktobra spēlē Arēnā Rīga ar 1:3.

Astanas Baris – Rīgas Dinamo 6:5 (0:0; 3:2; 2:3; 1:0)

Vārti: 24:04 Gavrilins 1:0 (Žailaovs, Kreps), 30:52 Bočenskis 2:0 (Dallmens, sk. vair.), 31:55 Bukarts 2:1 (Cipulis), 33:07 Meija 2:2, 35:18 Kašpars 3:2 (Novostnijs), 44:28 Ankipāns 3:3 (Hosa), 45:35 Dallmens 4:3 (Starčenko), 52:54 Hosa 4:4 (Galviņš), 53:49 Dalmens 5:4 (Kreps, Gavriļins), 58:27 Sprukts 5:5 (Karsums, Meija), 65:00  6:5 Starčenko (pēcspēles metiens)

Vārtsargi: Džefs Glāss - Māris Jučers

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi