Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Dinamo savdabīgais jaunieguvums - Robs Šremps

Daudzsološs centra uzbrucējs ar labu laukuma redzējumu un apbrīnojamu nūjas pārvaldīšanas tehniku, bet nav izcils slidotājs un būtu jāuzlabo sniegums aizsardzībā. Rīgas Dinamo centra uzbrucēja Roba Šrempa (26 gadi) sniegtais ārvalstu hokeja speciālistu raksturojums rosina interesi par jaunieguvumu, bet uz ledus viņu patiešām gribas redzēt pēc iespējas ātrāk. Ja atver interneta vietni YouTube un ieraksta Šrempa uzvārdu, tur var ieraudzīt tādus trikus!

Vienojoties par intervijas laiku, palika iespaids, ka Robs ir arī ļoti punktuāls. Sākotnēji saruna leģionāru pagaidu apmešanās vietā viesnīcā Islande bija paredzēta 17.30 pēcpusdienā, taču Šremps atzvanīja, ka kavēšoties. Lai braucot uz 17.45. Akurāt norunātajā laikā Robs ar vēl vienu Dinamo jaunieguvumu aizsargu Metjū Karlu arī bija klāt.

Padomdevējs Telkvists

Šrempa pārcelšanās uz Rīgu zināmā mērā ir saistīta ar zviedru vārtsargu Mīkaelu Telkvistu. Abi pagājušo sezonu aizvadīja Zviedrijas elites līgas klubā MODO. Abiem ir viens aģents. «Jā, Mika (Telkvists) mani tik tiešām informēja, ka Rīga ir lieliska pilsēta un patīkama vieta hokeja spēlēšanai. Viņš ir patīkami satraukts, ka varēs atkal spēlēt hokeju Rīgā.» Iepriekš minētie argumenti pārliecinājuši arī Šrempu. «Tāpat uzzināju, ka RīgasDinamo ir laba organizācija. Iespējams, pati labākā vieta, kur spēlēt hokeju KHL.» Par KHL Robam ir ļoti virspusējs priekšstats. Viņš ir dzirdējis, ka KHL ambīcijas sniedzas līdz konkurēšanai ar NHL. Kad vaicāju, kas ir KHL galvenā balva, atbildes vietā atskan jautri smiekli. «Nē, nē, nezinu gan.» Ir jau siltāk - jāsaka, kad taustu tālāk, kura komanda pavasarī uzvarēja KHL un ieguva galveno balvu Gagarina kausu? «Maskavas klubs. Kā nu bija. Jā, Dinamo,» beigās gan nācās nedaudz piepalīdzēt.

Gluži tumša bilde jaunā līga Robam gan nav. KHL spēles viņš skatījies Viasat televīzijas kanālā. Līgā spēlē arī Šrempam personīgi pazīstami spēlētāji Roberts Nilsons, Patriks Tūresens, kā arī vēl virkne hokejistu, ar kuriem vai pret kuriem nācies spēlēt Ziemeļamerikā. No Latvijas hokejistiem Robam zināms ir Raitis Ivanāns. Pirms vairākiem gadiem abi vasarā kopā trenējušies Čikāgā. Šremps arī atceras, ka Providensas klubā AHL savulaik spēlējis Mārtiņš Karsums.

«Bullīšos» trikus nesola

Dinamo jaunieguvums pasmaida, kad izsaku apbrīnu par redzēto videoierakstos, kur ripa nūjas lāpstiņai pielīp kā magnēts. Vaicāju arī, vai tā taisnība, ka spēle aizsardzībā ir viņa Ahilleja papēdis. «Tā nu gluži nav. Es varu spēlēt arī aizsardzībā, lai gan es neesmu aizsardzības stila spēlētājs. Tomēr apzinos, ka, izvēloties centra uzbrucēja posteni, ir jārēķinās arī ar spēli aizsardzībā.» Uz jautājumu par nūjas pārvaldīšanas tehnikas niansēm un citu triku apgūšanu Robs konkrētu apmācības recepti neizsniedza. Esot jāspēlē sporta spēles. «Skolas gados spēlēju gandrīz visas sporta spēles, jo tā var attīstīt koordināciju. Īpaši man patika lakross, beisbols un futbols. Spēlēju arī tenisu un golfu.» Ja būšot iespēja izpildīt pēcspēles «bullīti», tad ripa uz nūjas lāpstiņas, visticamāk, netikšot pacelta. «Pēcspēles metieni ir paredzēti, lai komanda iegūtu papildu punktu tabulā, nevis lai demonstrētu trikus. Varbūt kādā pārbaudes spēlē vai pasākumā uz ledus es parādīšu, ko esmu iemācījies.»

Viesspēlētāju izvēlē šovasar var saskatīt līdzības ar Rīgas Dinamo pirmo sezonu. Komandas veidošanas pirmssākumos toreizējais ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs uzsvēra, ka no aizokeāna uz Rīgu ir jāvilina spēlētāji vecumā līdz 28 gadiem, kuriem ir nepiepildītas ambīcijas. Ja atceramies, tad Mets Elisons, Marks Hartigans, Filips Novāks, Djūvijs Vestkots un vēlāk arī Marcels Hosa Rīgu izmantoja kā tramplīnu lēcienam turīgu KHL klubu virzienā. Ko vēlas sasniegt Šremps? «Gribu dot pēc iespējas lielāku ieguldījumu komandai. Centīšos būt rezultatīvākais spēlētājs, bet nevaru solīt, ka iemetīšu konkrētu skaitu, piemēram, trīsdesmit ripu. To nekad nevar paredzēt.» Par Rīgas Dinamo iespējām un plāniem viņam pāragri spriest. Lai šo jautājumu uzdodot decembrī!

Edmontonā nenovērtēts

NHL Šrempu jau pirmajā kārtā ar 25. numuru 2004. gadā izvēlējās Edmontonas Oilers. Tomēr triju sezonu laikāOilers sastāvā viņš aizvadīja tikai septiņas spēles, par spīti tam, ka fārmklubā bija gana ražīgs, sapelnot pa sezonām attiecīgi 53 (17+36), 76 (23+53) un 42 (7+35) rezultativitātes punktus. Sacīju, ka man tas ir pārsteigums. «Man arī!» gardi smejoties, atmeta Robs. «Nezinu, man nebija daudz iespēju sevi apliecināt NHL. Domāju, ka septiņās spēlēs iekrāti četri (patiesībā 3 (0+3) - aut.) rezultativitātes punkti nav nemaz tik slikti.» Pēc Edmontonas Šremps nokļuva Ņujorkas Islanders, kur divās sezonās bija krietni ražīgāks, attiecīgi 44 spēlēs iekrājot 25 (7+18) un 45 spēlēs - 22 (10+12) punktus. Pēdējā NHL pieturvietā Atlantas Thrashers 18 spēlēs gan tikai 4 (3+1) punkti.

Robam skaidroja, ka Rīgas Dinamo galvenais treneris Peka Rautakallio ir strikts savās prasībās. Spēlētājiem uz ledus jāievēro disciplīna. Šremps piekrita, ka starp treneri un spēlētājiem jāvalda saskaņai, tikai tad iespējams sasniegt labu rezultātu. Ir gan dzirdēts, ka Robs ir visai liels brīvdomātājs, tāpēc bieži vien arī ir nosēdināts uz rezervistu soliņa. Ko lai saka - būs interesanti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Roberts Šremps

Dzimis: 1986. gada 1. jūlijā Sirakūzā (ASV)
Augums: 180 cm, svars 91 kg
Pozīcija: centra uzbrucējs
Spēlējis: Mississauga IceDogs, London Knights (OHL), Wilkes-Barre Scranton Penguins, Springfield Falcons, Bridgeport Sound Tigers (AHL), Edmontonas Oilers, Ņujorkas Islanders, Atlantas Thrashers (NHL), MODO (Zviedrijā)
NHL: 114 spēlēs 54 (20+34) punkti, 26 soda minūtes, -23 plus/mīnus koeficients
Panākumi: OHL čempions, 2005./2006. gada sezonā OHL visvairāk punktu (145), vārtu (57), piespēļu (88), play-off visvairāk punktu (47), 2007./2008. gada sezonā piedalījās AHL Zvaigžņu spēlē, 2011./2012. gada sezonā Zviedrijas elites līgā visvairāk uzvaras vārtu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi