Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Dinamo un Karsums nevar vienoties par līguma nosacījumiem

Rīgas "Dinamo" veic intensīvas sarunas par Mārtiņa Karsuma pievienošanos komandai, taču ar hokejista aģentu netiek rasts kopsaucējs par līguma nosacījumiem, otrdien aģentūrai BNS sacīja "Dinamo" ģenerālmenedžeris un valdes priekšsēdētājs Normunds Sējējs.

"Sarunas ar Mārtiņa aģentu notiek nedēļu no vietas un man jau galva no tām iet riņķī. Mēs ļoti gribam Karsumu redzēt pie sevis, taču mums ir savs piedāvājums, viņiem savs, manuprāt nedaudz neadekvāts," norādīja Sējējs.

Viņš uzvēra, ka runa nav par atalgojuma lielumu, bet par līguma nosacījumiem. "Mēs viņu gribam uz ilgāku laiku, ne tikai šo, bet arī nākošo sezonu, taču otra puse to pagaidām noraida," problēmas sakni minēja "Dinamo" ģenerālmenedžeris. Sējējs izprot, ka Karsums nav galīgi atmetis cerības kādreiz nostiprināties Nacionālajā hokeja līgā (NHL), jo tas ir katra hokejista sapnis, taču šā brīža situācijā pretējai pusei uz lietām vajadzētu raudzīties objektīvāk.

"Runājām ar Karsuma aģentu jau vasarā, taču tad viņu mērķis bija NHL vienvirziena līgums. Tas tika iegūts, taču labuma nekāda lielā no tā pagaidām nav," norādīja Sējējs.

Viņš uzskata, ka bez Rīgas "Dinamo" un Balašihas MVD citi Kontinentālās hokeja līgas klubi diezin vai izrādīs lielu interesi par Latvijas izlases uzbrucēju, jo tomēr viņš pagaidām nav tik liela zvaigzne, lai būtu uz izķeršanu. "Statistika šosezon Mārtiņam nav tik spoža, lai citi tagad mestos un sāktu viņu medīt. Izņemot mūs, un MVD, kur ir [Oļegs]Znaroks un [Harijs]Vītoliņš, diezin vai kāds cits viņu gribēs. Varbūt vienīgi Habarovskas "Amur", jo tur Karsuma aģentam [Polam Teofanusam] ir labi sakari, taču diezin vai kāds no laba prāta gribētu turp braukt," piebilda Sējējs, vēlreiz uzsverot, ka Karsums ir ļoti gribēts Rīgas klubā.

"Mēs nedaudz esam piekāpušies, gribētos, lai viņi to izdara arī no savas puses," "Dinamo" ģenerālmenedžeris uzsvēra, ka sarunas nav beigušās, un abas puses tomēr lūkos tikt pie kopsaucēja. Tam gan vajadzētu notikt tuvākajā laikā, jo KHL komandas jaunus spēlētājus var pieteikt līdz 30. janvārim.

Sarunas par Karsuma iespējamo spēlēšanu "Dinamo" rindās Sējējs vedis tikai ar hokejista aģentu, kas hokejā un sportā ir ierasta prakse.

Jau ziņots, ka NHL klubs Tampabejas "Lightning" neliegs Karsumam spēlēt Eiropā, jo Latvijas uzbrucēju pēc izlikšanas neaizsargāto spēlētāju sarakstā neviens cits klubs neizvēlējās. Ja Karsums pārcelsies spēlēt Eiropā, Tampabejas klubam nebūs saistoši spēlētāja līguma finansiālie nosacījumi, pirmdien rakstīja tampabay.com.

Pērnā gada nogalē Karsuma vārdu medijos minēja saistībā ar iespējamu pārcelšanos spēlēt Eiropā, par hokejista iespējamo darbavietu nodēvējot Latvijas valstsvienības galvenā trenera Oļega Znaroka vadīto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Balašihas HK MVD.

Šosezon Karsums, spēlējot "Lightning" fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL) Norfolkas "Admirals" sastāvā, 36 spēlēs guva četrus vārtus un izdarījis 12 rezultatīvas piespēles, kļūstot par komandas sesto rezultatīvāko spēlētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi