Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Džeriņš atgriežas Rīgas Dinamo komandā

Latvijas izlases uzbrucējs Andris Džeriņš papildinājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo rindas, vēsta klubs.

Pašlaik 30 gadus vecais Džeriņš iepriekšējās divas sezonas spēlēja Čehijas augstākajā līgā, kur pārstāvēja Hradeckrālovas Mountfield vienību.

Aizvadītajā ekstralīgas regulārajā sezonā centra uzbrucējs aizvadīja 41 spēli, kurā guva septiņus vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā Džeriņš desmit mačos iemeta divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Pirms došanās uz Čehiju Džeriņš septiņas sezonas pavadīja Rīgas Dinamo komandā. KHL regulārajā čempionātā uzbrucējs aizvadījis 255 spēles, guvis 33 vārtus, veicis 23 rezultatīvas piespēles un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -18. Savukārt izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā hokejista rēķinā ir 12 spēles, trīs vārti un pozitīvs lietderības koeficients +5, bet Cerību kausā 13 spēlēs trīs vārti, deviņas rezultatīvas piespēles un +7 lietderības koeficients.

Rīgas Dinamo komandai Džeriņš pievienojās 2009./10.gada sezonā pēc divām ļoti rezultatīvām sezonām Ontario hokeja līgā (OHL), kas ir viena no trim galvenajām Kanādas junioru hokeja līgām. Pirms tam viņš spēlēja arī Somijas un Zviedrijas junioru līgās.

Džeriņš maijā tika atzīts par Latvijas hokeja izlases labāko uzbrucēju pasaules čempionātā, kur viņš astoņos mačos izcēlās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Pie labākā uzbrucēja goda viņš ticis trīs meistarsacīkstēs pēc kārtas.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Rīgas Dinamo papildināja sastāvu ar Latvijas izlases aizsargu Kristapu Sotnieku un šajā pašā pozīcijā spēlējošo Marku Zaneti. Jau iepriekš Rīgas Dinamo bija papildinājusi sastāvu ar diviem aizsargiem - kanādieti Metjū Majoni un krievu Dmitriju Šuļeņinu.

Savukārt maijā Dinamo parakstīja līgumus ar kanādiešu uzbrucēju Kevinu Klārku un šajā pašā pozīcijā spēlējošo zviedru Līnusu Videlu, bet pirms tam mēneša sākumā tika pagarināts līgums ar kanādiešu uzbrucēju Brendonu Makmilenu.

Rīgas Dinamo aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi play-off spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus Dinamo palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi