Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzierkals ar vārtu guvumu sekmē Huskies iekļūšanu Memoriālā kausa izcīņas finālā

Latvijas hokeja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals piektdien guva vārtus un palīdzēja Ruinas-Norandas Huskies komandai iekļūt Memoriālā kausa izcīņas finālā.

Huskies pusfinālā ar rezultātu 3:1 (2:0, 1:1, 0:0) pārspēja turnīra saimnieci Reddīras Rebels.

Dzierkals vārtus guva otrā perioda vidū, raidot ripu pretinieku vārtsargam starp kājsargiem. Latvijas hokejists tobrīd panāca rezultātu 2:0 savas komandas labā.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Huskies svētdien Memoriālā kausa izcīņas finālā spēkosies ar Londonas Knights komandu.

Jau ziņots, ka Huskies apļa turnīrā trīs spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt pusfinālā. Savukārt Knights uzvarēja visās trīs spēlēs un uzreiz iekļuva finālā.

Memoriālā kausa izcīņā sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki.

Šogad turnīrā piedalās Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) čempione Huskies, Rietumu hokeja līgas (WHL) labākā komanda Brendonas Wheat Kings, Ontario Hokeja līgas (OHL) uzvarētāja Knights, kā arī mājinieku vienība Rebels.

2014.gadā Memoriālo kausu ieguva Edmontonas Oil Kings komanda, bet par turnīra vērtīgāko hokejistu tika nosaukts uzbrucējs Edgars Kulda, kurš šosezon spēlēja Rīgas Dinamo un arī pārstāvēja Latvijas valstsvienību pasaules čempionātā.

Jau ziņots, ka Dzierkals šosezon QMJHL regulārajā turnīrā 59 spēlēs izcēlās ar 24 vārtiem un 43 rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas turnīrā viņš 20 mačos guva septiņus vārtus un veica desmit piespēles, turklāt tika pie lietderības koeficienta +13, palīdzot Huskies komandai kļūt par līgas čempioni.

Huskies Dzierkalu pagājušajā vasarā ar 22.numuru izvēlējās Kanādas Hokeja līgas (CHL) jauno spēlētāju draftā, bet jūnijā viņu Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta trešajā kārtā ar kopējo 68.numuru izraudzījās Toronto Maple Leafs. Viņš kļuva par astoto visaugstāk draftēto latvieti.

Dzierkals šosezon bija vienīgais Latvijas jaunais hokejists, kurš spēlēja QMJHL. Citā Kanādas junioru sistēmā ietilpstošajā turnīrā WHL rezultatīvi bija latvieši Rihards Bukarts un Rodrigo Ābols, tomēr viņu pārstāvētā Portlendas Winterhawks nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi