Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Edgars Kulda un Zabis piektdien debitēs Latvijas hokeja valstsvienībā

Latvijas izlases sastāvā piektdien paredzētajā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) spēlē ar Francijas valstsvienību debitēs Artūra Kuldas jaunākais brālis Edgars Kulda un Latvijas virslīgas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Bruno Zabis, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Kā jau iepriekš prognozēts, spēli vārtos sāks Jānis Kalniņš, bet viņa dublieris būs Ervīns Muštukovs.

Kā zināms, Edgars Kulda pagājušajā sezonā ne tikai kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš ticis pie Memoriālā kausa, ko sadala starp Kanādas Hokeja līgā (CHL) iekļauto līgu čempioniem, bet arī saņēma turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu.

Tikmēr Zabis nupat aizvadītajā sezonā "Liepājas" komandas sastāvā bija rezultatīvākais Latvijas čempionāta spēlētājs ne tikai regulārajā turnīrā, bet arī izslēgšanas spēlēs.

Šajā mačā Latvijas izlases pieteikumā nebūs vārtsargu Edgara Masaļska un Elvja Merzļikina, kā arī nebūs pārstāvēti aizsargi Mārtiņš Gipters, Mārtiņš Porejs, Māris Jass un Ēriks Ševčenko, kurš izlasei pievienojies tikai piektdien, kā arī uzbrucēji Edijs Brahmanis, Rodrigo Ābols, Andris Džeriņš, Koba Jass, Lauris Bajaruns, Roberts Jekimovs un Kaspars Daugaviņš.

Kā zināms, abu komandu pirmajā mačā ceturtdien Latvijas izlase cieta neveiksmi ar 1:2. Visi trīs vārti tika gūti pirmajā trešdaļā, Latvijas izlases rindās izceļoties jaunajam uzbrucējam Rodrigo Ābolam.

Atkārtotais mačs piektdien Arēnā Rīga sāksies plkst.19.30, bet to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

EHC turnīra turpinājumā Latvija 17. un 18.aprīlī izbraukumā aizvadīs cīņas ar Norvēģiju. Savukārt 24. un 25.aprīlī Arēnā Rīga gaidāmas pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs otrajā pārbaudes spēlē ar Franciju:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Dunaūjvārošas Acelbikak, Ungārija), Ervīns Muštukovs (Olborgas Pirates, Dānija);

aizsargi - Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Renārs Demiters, Maksims Širokovs , Jānis Andersons, Guntis Galviņš;

uzbrucēji - Kaspars Saulietis, Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Edgars Kulda, Bruno Zabis, Armands Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi