Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eksperiments mačā ar Dāniju

Brīvdiena Latvijas hokejistiem pirms spēlēm vēl nekad nav bijusi. Pret Dāniju treneri iecerējuši pārbaudīt, cik labā gatavībā ir komanda, ja iepriekšējā dienā bijusi atpūta. "Jā, to var saukt par nelielu eksperimentu. Gribam redzēt, kā hokejisti jutīsies, ja pēc divu nedēļu smagiem treniņiem bijusi viena diena atpūtai," treneris Oļegs Znaroks ar palīgu Hariju Vītoliņu izmēģinās jaunu pieeju. Pirmdien Arēnā Rīga spēle ar Dāniju sāksies pulksten 20.

Smagās dienas izlases kandidātiem ir beigušās, taču tas nebūt nenozīmē, ka pret Dāniju redzēsim pasaules čempionāta cienīgus ātrumus. "Turpmāk slodzes samazināsies. Grūtākais jau ir aiz muguras, tomēr smagums kaulos vēl būs palicis," Znaroks līdzjutējiem iesaka būt iecietīgākiem, ja kādam no spēlētājiem Dānijas hokejista apspēlēšanai vai noturēšanai pietrūkst fiziskā spēka.

Viens no pieredzējušajiem uzbrucējiem Aleksandrs Macijevskis (32) gan sola labāku spēli nekā 4.aprīlī ar Somiju (1:2 "bullīšos"). "Trenējušies esam daudz. Viss darbs ir pakārtots vienam mērķim - lai maksimāli labākā gatavība būtu pasaules čempionātā Kanādā. Tomēr esmu pārliecināts, ka pret Dāniju parādīsim labāku sniegumu." Macijevskim spēles ar dāņiem vienmēr ir īpašas. Deviņas sezonas viņš aizvadījis šīs zemes čempionātā. Septiņus gadus bijis Odenses kluba uzbrukuma līderis, pēdējās divas sezonas Saša spēlēja Olborgā. Uz nākamo sezonu parakstīts līgums ar SonderjyskE. To, ka dāņu hokejs viņam ir parocīgs, Macijevskis apliecināja, pirms trijiem gadiem Eiropas izaicinājuma turnīrā Kijevā Latvijas izlases sastāvā iemezdams dāņiem četras ripas un pērn pārbaudes spēlē Rīgā gūdams vienus vārtus (5:2).

Pirmdien Arēnā Rīga viņam būs jācenšas pārspēt savs bijušais kluba biedrs Peters Hiršs no Aalborg. "Visticamāk, dāņiem vārtos būs tieši Hiršs. Kā jau pārliecinājāties Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīrā janvārī Rīgā, viņam ir gan labās, gan nebaltās dienas. Var ķert visu, bet var arī tā sanervozēties, ka ripas viena aiz otra lido viņa vārtos. Uzbrukumā dāņiem ir divi izteikti līderi Zviedrijā spēlējošie Kims Stāls un Peters Regins. Abi ātri un tehniski spēcīgi. Dānijas hokeja nākotnes cerība ir jaunais Larss Elers, kurš, ja nemaldos, NHL draftā tika izvēlēts pirmajā kārtā."

Papildinot Macijevski, jāprecizē, ka 18 gadu veco Eleru 2007.gada NHL draftā Senluisas Blues izvēlējās 1.kārtā ar 13.numuru. Neviens Latvijas hokejists draftā tik augstu nav bijis. Pagājušā pasaules čempionātā Maskavā visvairāk - 6 (3+3) - rezultativitātes punktus dāņiem sapelnīja Regins.

Jaunā trenera kanādieša Maika Siranta vadībā dāņi Maskavā spēlēja pragmatiski. Apspēlēja savas "svara kategorijas" komandas Ukrainu (4:3) un Itāliju (5:2), bet zaudēja visās spēlēs ar spēcīgākā astoņnieka komandām. Pret Krieviju bija pat 1:9. Tomēr 2007.gada PČ vietu sadalījumā Dānija bija virs Latvijas - attiecīgi 10. un 13.vieta.

Latvijas izlases sastāva izvēlē treneri turpina ieturēt konservatīvo līniju. Salīdzinot ar Somijas spēli vārtos Edgaru Masaļski nomainīs Sergejs Naumovs. Nebūs izlases treniņnometni pametušā aizsarga Atvara Tribuncova, plaukstas savainojumu guvušā Agra Saviela, kā arī jauno uzbrucēju Andra Džeriņa un Sergeja Pečuras. Starp citu, pret somiem Pečura tik labi sevi parādījis, ka esot tuvu līguma parakstīšanai ar vienu no labākajiem Zviedrijas elites līgas klubiem Farjestads.

Maiņu salikumi palikuši tikpat kā bez izmaiņām, tomēr vienai rokādei der pievērst uzmanību. Proti, pret dāņiem skatīsim, vai Jāņa Sprukta trijniekā Aleksejs Širokovs iekļausies labāk par Slovākijā veiksmīgu sezonu aizvadījušo Gunti Džeriņu. Širokovam līdzās būs Mārtiņš Cipulis, ar kuru kopā aizvadīta sezona Baltkrievijas klubā Žlobinas Metallurg. Sastāvu papildinās potenciālie uzbrukuma līderi Aleksandrs Ņiživijs (spēlē Krievijas superlīgā Ņižņijnovgorodas Torpedo) un Herberts Vasiļjevs no Vācijas DEL kluba Krēfeldes Pinguine. Divas nedēļas tik tiešām bijuši smagi treniņi, bet šajā laikā arī atsvaidzinātas vecās sadarbības saiknes. Ir pamats cerēt, ka dāņiem tiks norādīts uz ačgārno komandu izvietojumu 2007.gada PČ rangā.

***

pievērsiet uzmanību


Spēlētāju fiziskajai gatavībai, spēlējot pēc brīvdienas

Kā Sprukta maiņā Gunta Džeriņa vietā iejutīsies Aleksejs Širokovs

Cik "sauss pulveris" ir 39 gadus vecajam vārtsargam Sergejam Naumovam

Vai pret Dāniju atkal rezultatīvs būs šajā zemē spēlējošais Aleksandrs Macijevskis

Vai Larss Elerss patiešām ir Dānijas jaunā hokeja zvaigzne

***

hokejs

PĀRBAUDES SPĒLE

LATVIJA - DĀNIJA

Latvijas sastāvs: Naumovs; Laviņš - Galviņš, M.Rēdlihs - Bērziņš - Dārziņš, Reķis - Pujacs, Cipulis - Sprukts - A.Širokovs, K.Rēdlihs - Jerofejevs, Macijevskis - Vasiļjevs - Ņiživijs, Andersons - J.Rēdlihs, Štāls - Bļinovs - G.Džeriņš

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi