Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Floridas Panthers arī ar otro mēģinājumu neizcīna Stenlija kausu

Floridas "Panthers" komanda bez latviešu aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā pēc trīs panākumiem piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas.

Finālsērijas piektajā mačā "Panthers" savā laukumā ar 3:5 (0:1, 2:3, 1:1) piekāpās Edmontonas "Oilers". Sērijā līdz četriem panākumiem Floridas komanda saglabā vadību ar 3-2.

Pirmajā trešdaļā viesus mazākumā vadībā izvirzīja Konors Brauns, bet otrā perioda ievadā 3:0 panāca Zeks Haimans, kurš guva rezultatīvi noslēdza vairākumu, un Konors Makdeivids.

Nepilnas divas minūtes pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem "Panthers" izdevās samazināt deficītu līdz diviem precīziem metieniem pēc tam, kad Evans Rodrigess pārtvēra piespēli pretinieku aizsardzības zonā un ripu "Oilers" vārtos raidīja Metjū Tkečaks.

Otrā perioda vidū Edmontonas komanda realizēja vēl vienu vairākumu, šoreiz precīzam esot Korijam Perijam, taču "Panthers" vajadzēja 14 sekundes, lai atkal samazinātu viesu pārsvaru ,kad pirmais pie atlēkušās ripas bija Rodrigess, kurš ripu meta garām viesu vārtsargam un panāca 2:4.

Noslēdzošajā trešdaļā viesu pārsvaru līdz minimumam samazināja Olivers Ēkmans-Lāšons. "Panthers" divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un vēl mēģināja panākt neizšķirtu, tomēr tukšos vārtos ripu raidīja Makdeivids, atgūstot "Oilers" divu vārtu pārsvaru un panākot sērijas sesto maču.

Starp uzvarētājiem ar 2+2 izcēlās Makdeivids, kamēr trīs rezultatīvas piespēles iekrāja Evans Bušārs. "Panthers" vienībā pie diviem (1+1) rezultativitātes punktiem tika Rodrigess un Tkečaks.

"Panthers" vārtus sargāja Sergejs Bobrovskis, kurš tika galā ar 19 metieniem, bet otrā laukuma galā Stjuarts Skiners atvairīja 29 ripas.

Sērijas sestais mačs norisināsies 21.jūnijā Edmontonā, ja būs nepieciešama septītā spēle, tad tā 24.jūnijā paredzēta Sanraizā. Visu spēļu sākums plkst.3 pēc Latvijas laika.

NHL debitants Balinskis Stenlija kausā nav spēlējis.

"Panthers" komanda līdz šim divreiz spēlējusi NHL finālos un abos zaudējusi, kā 1996.gadā Kolorādo "Avalanche", tā pērn Vegasas "Golden Knights". Šajos gados par Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Sandis Ozoliņš un Teodors Bļugers, kuri vienīgie no latviešiem cēluši virs galvas hokeja prestižāko trofeju.

Pieckārtējā Stenlija kausa ieguvēja "Oilers" finālu sasniegusi astoto reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 2006.gada. Edmontonieši piecreiz Stenlija kausā uzvarēja no 1984. līdz 1990.gadam, pirmos četrus titulus izcīnot ar Veinu Grecki sastāvā.

"Panthers" pamatturnīrā ieņēma trešo vietu Austrumu konferencē un ceļā uz finālu pārspēja Tampabejas "Lightning" (4-1), Bostonas "Bruins" (4-2) un regulārā turnīra uzvarētāju Ņujorkas "Rangers" (4-2). "Oilers" sezonu sāka ar neveiksmju joslu, 12 mačos tiekot tikai pie divām uzvarām, taču pēc tam sākās augšupeja un edmontonieši aizcīnījās līdz piektajai vietai Rietumos, "play-off" pārspējot Losandželosas "Kings" (4-1), Artūra Šilova un Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" (4-3) un Dalasas "Stars" (4-2).

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa finālā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi