Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

FOTO: Sekmīga spēle vairākumā nodrošina Latvijas hokeja izlasei uzvaru pār Norvēģiju

Latvijas hokeja valstsvienība, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, pirmdien Arēnā Rīga izcīnīja uzvaru 4:1 pirmajā pārbaudes spēlē pret Norvēģijas izlasi. Visus četrus vārtus mājinieki guva skaitliskā vairākumā. Otrdien abas komandas tiksies vēlreiz.Pirmdienas maču laukuma saimnieki aizvadīja sastāvā, kas ir ļoti tuvs tam, kādā Latvijas valstsvienība spēlēs pasaules čempionātā.

Znaroks šaubās par Karsuma izredzēm spēlēt pasaules čempionātā Slovākijā

Pirmās trešdaļas sākumā diezgan ievērojams teritoriāls pārsvars bija mājiniekiem, vienreiz ripa trāpīja pa viesu vārtus pārliktni. Taču 11.minūtē mazliet kuriozā veidā vadībā izvirzījās Norvēģijas izlase. Aleksandera Bonsaksena no aizvārtes raidītā ripa trāpīja pa Latvijas vārtsarga Māra Jučera nūju un ieslīdēja vārtos – 0:1.

Guvuši negaidītu panākumu, norvēģi aktivizējās uzbrukumā, un pēdējās 6 – 7 minūtēs pie Jučera vārtiem bija vēl vairākas bīstamas situācijas.

Arī otrais periods kopumā aizritēja ar Latvijas hokejistu pārsvaru, taču uzbrukuma beigu fāzē mājiniekiem labu brīdi nesekmējās. Viena no labākajām iespējām bija komandas kapteinim Vasiļjevam, tomēr viņa netraucētu metienu no tuvas distances atvairīja norvēģu vārtsargs Haugens. Vienā no pretuzbrukumiem ripa trāpīja arī pa Latvijas valstsvienības vārtiem.

Visbeidzot trešdaļas otrajā pusē, kad Jučeru vārtos bija nomainījis Mārtiņš Raitums, laukuma saimniekiem izdevās realizēt savu pārsvaru, trīs reizes izmantojot skaitlisko vairākumu.

Pirmajā gadījumā bija nepieciešama tikai 21 sekunde, lai panāktu izlīdzinājumu – Georgijs Pujacs ar patālu plaukstas metienu raidīja ripu zem pārliktņa. Trīsarpus minūtes vēlāk ripu vārtu apakšējā stūrī iemeta Aleksandrs Ņiživijs. Bet vēl pēc brīža skaistu saspēli dažu sekunžu laikā pēc iemetiena pabeidza Miķelis Rēdlihs – 3:1. Pēdējā pusotrā minūtē Latvijas izlase vairākas reizes bija tuvu arī ceturto vārtu guvumam.

Sodīt viesus par noraidījumu mājiniekiem izdevās arī trešās trešdaļas sākumā, kad pēc acīgas Ņiživija piespēles ripu vārtos trieca Mārtiņš Cipulis. Arī turpinājumā uz ledus dominēja Latvijas valstsvienība, lai arī vēl vienus vārtus gūt neizdevās. Vārtsargam Raitumam viņam atvēlētajā pusspēlē darba bija ļoti maz.

Šī Latvijas komandai bija septītā no astoņām pārbaudes spēlēm pirms pasaules čempionāta. Līdzšinējos sešos pārbaudes mačos Latvijas hokejisti bija svinējuši tikai vienu uzvaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pārbaudes spēle hokejā

Latvija – Norvēģija 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Vārti
: 10:40 Bonsaksens (Olimbs, Spetss) – 0:1, 34:06 Pujacs (Vasiļjevs, vair.) – 1:1, 37:32 Ņiživijs (Reķis, vair.) – 2:1, 38:25 M.Rēdlihs (Dārziņš, Džeriņš, vair.) – 3:1, 42:22 Cipulis (Ņiživijs, Reķis, vair.) – 4:1
Latvija: Jučers (31:45 Raitums), Reķis – Pujacs, Cipulis – Vasiļjevs – Ņiživijs, Kulda – Kr.Rēdlihs, M.Rēdlihs – Džeriņš – Dārziņš, J.Rēdlihs – Andersons, Štāls – Ankipāns – Saulietis, Sotnieks – Cibuļskis, Ķēniņš – Pečura – Jekimovs, Pavlovs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi