Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Freibergs pārceļas uz Brno Kometa komandu; Bičevskis un Galviņš pagarina līgumus

Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs karjeru turpinās Čehijas augstākās līgas komandā Brno Kometa, bet uzbrucējs Māris Bičevskis paliks Mlada Boleslav vienībā un aizsargs Guntis Galviņš arī nākamajā sezonā spēlēs Tršinecas Ocelārži, ziņo klubi.

28 gadus vecais Freibergs iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Zlīnas PSG Berani komandā. Aizvadītajā sezonā viņš 52 regulārā čempionāta spēlēs guva trīs vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles, bet play-off divos dueļos latvietis palika bešā.

Pirms došanās uz Čehiju Freibergs sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas Dinamo, kur 38 spēlēs guva vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles. Vēl pirms tam septiņas sezonas spēlēja Ziemeļamerikā.

Pirms pievienošanās Dinamo Freibergs 2015./2016.gada sezonā pārstāvēja Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) komandu Toledo Walleye, bet vēl pirms tam šajā līgā spēlēja Ontario Reign rindās. Tāpat viņš aizvadījis piecas spēles Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sentdžonsas IceCaps sastāvā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Freibergs pārstāvējis Latviju piecos pasaules čempionātos un 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs. Sočos viņa organismā tika konstatēts aizliegtās vielas, kam sekoja divu gadu diskvalifikācija, līdz ar to viņš nevarēja turpināt karjeru Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Tikmēr viņa vienaudzis Bičevskis sezonas pirmajā pusē bija Hradeckrālovas Mountfield sastāvā, bet pēc tam tika izīrēts Mlada Boleslav. Mountfield, kurā Bičevskis aizpērn uzsāka leģionāra gaitas, pēc sezonas paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar latvieti.

Bičevskis šosezon Mountfield sastāvā septiņās spēlēs palika bez punktiem, bet Mlada Boleslav rindās 36 dueļos guva piecus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles. Mountfield rindās viņš piedalījās arī piecās IIHF Čempionu līgas spēlēs, kurās guva divus vārtus.

Bičevskis Mountfield rindas papildināja aizpērn augustā, līdz tam spēlējot tikai Latvijā. Kopš 2011./2012.gada sezonas viņš pārstāvēja Rīgas Dinamo, kuras sastāvā savā pēdējā sezonā 54 spēlēs guva vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles.

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) viņš aizvadījis 291 cīņu, kurā guvis 18 vārtus un veicis 37 rezultatīvas piespēles.

Bičevskis pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos.

Tikmēr 34 gadus vecais Galviņš šosezon 47 dueļos guva divus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. Čempionu līgā viņam deviņos mačos viena rezultatīva piespēle, viņa kontā arī trīs spēles Špenglera kausa izcīņā.

Latviešu aizsargs Ocelārži komandai pievienojās aizpērn septembra beigās, bet sezonu viņš iesāka Optibet Hokeja līgas komandā Kurbads, kur piecās spēlēs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Viņam šī bija atgriešanās Čehijā, jo šīs valsts augstākajā līgā viņš spēlēja jau pirms KHL izveides 2006./2007.gadā, pārstāvot Vsetīn komandu.

Pirms tam Galviņš trīs sezonas spēlēja KHL Latvijas komandā Rīgas Dinamo. KHL, ieskaitot mačus arī Hantimansijskas Jugra sastāvā, Galviņš 426 spēlēs guvis 32 vārtus un veicis 112 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Galviņš karjeras laikā spēlējis Ungārijas, Zviedrijas un Itālijas klubos.

Izlases rindās viņš piedalījies 13 pasaules čempionātos un 2010.gada olimpiskajās spēlēs.

Ocelārži aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, Mlada Boleslav bija ceturtā, bet Kometa - sestā. Galviņa pārstāvētajai vienībai ir ceļazīme uz nākamās sezonas IIHF Čempionu līgas turnīru.

Brno un Tršinecas vienības ir divkārtējas Čehijas čempiones, turklāt Ocelārži pērn titulu izcīnīja ar Galviņu sastāvā.

papildināts virsraksts un visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi