Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Girgensona Sabres piesaista NHL zvaigzni Holu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo Sabres nedēļas nogalē panākusi vienošanos ar 2018.gada līgas vērtīgāko spēlētāju Teiloru Holu, kurš nākamsezon saņems astoņus miljonus ASV dolāru (6,7 miljonus eiro).

Hols pagājušo sezonu iesāka Ņūdžersijas "Devils" komandā, bet 16.decembrī tika aizmainīts uz Arizonas "Coyotes". 2018.gada līgas vērtīgākais spēlētājs 65 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 16 vārtiem un 36 rezultatīvām piespēlēm. Deviņās "play-off" spēlēs viņa rēķinā divi vārti un četras piespēles.

"Tiklīdz atvērās spēlētāju tirgus, es zvanīju spēlētāja aģentam Derenam Ferisam, lai paziņotu, ka mēs esam ieinteresēti viņa klientā," skaidroja "Sabres" ģenerālmenedžeris Kevins Edamss. "Jau sarunas sākumā aģentam teicu, ka šeit vēlamies spēlētāju, kuram pašam nav iebildumu būt konkrētajā klubā."

"Komandā vēlamies spēlētājus, kuri ir gatavi strādāt un vēlas uzvarēt. Ja tas neiet roku rokā ar spēlētāja plāniem, viņš mums nav nepieciešams. Tomēr ātri vien sapratu, ka Teilors vēlas būt daļa no "Sabres", tāpēc esam gandarīti par viņa pievienošanos."

Edamss arī neslēpa, ka Hols komandā, visticamāk, spēlēs kopā ar Džeiklu Aikels, uz kuru "Sabres" organizācija nākotnē liek lielas cerības.

Ģenerālmenedžeris arī uzsvēra, ka viena gada līgums nenozīmē īsu sadarbību starp abām pusēm, jo nākotnes kontekstā runas jau bijušas arī par vairāku gadu līgumu.

Holu 2010.gadā draftā ar pirmo numuru izraudzījās Edmontonas "Oilers", kurā viņš pavadīja savus pirmos sešus gadus NHL. Šajā laika sprīdī uzbrucējs komandas kreklu uzvilka 381 regulārā čempionāta spēlē, izceļoties ar 328 rezultativitātes punktiem (132+196). Nevienā no sezonām "Oilers" nesasniedza izslēgšanas spēles.

Kopumā NHL karjerā Hols aizvadījis 627 regulārā čempionāta spēles (218+345), bet 14 izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā četri vārti un astoņas piespēles.

Hols karjeras laikā trīs reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē un 2014./15.gada sezonā kopā ar Kanādas izlasi svinēja uzvaru pasaules čempionātā.

Jau ziņots, ka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons uz trim sezonām pagarinājis līgumu ar Bufalo "Sabres". Līgums noslēgts par 2,2 miljoniem ASV dolāru (apmēram 1,9 miljoniem eiro) sezonā. Iepriekšējais līgums ar hokejistu tika noslēgts pērnvasar uz vienu gadu par 1,6 miljoniem ASV dolāru sezonā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi