Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Girgensona pārstāvētā Sabres NHL draftā prognozējami izvēlas zviedru Dālinu

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo _Sabres_bkomanda piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2018. gada draftā ar pirmo numuru prognozējami izvēlējās 18 gadus veco zviedru aizsargu Rasmusu Dālinu. Dalasā notikušajā drafta ceremonijā piektdien klubi veica pirmās kārtas izvēles, savukārt drafta ceremonija ar pārējām kārtām turpināsies sestdien. Sabres aizvadītajā NHL regulārajā sezonā palika pēdējā, bet aprīļa beigās drafta loterijā ieguva pirmās izvēles tiesības NHL draftā.

Jau iepriekš tika prognozēts, ka ar pirmo numuru tiks izraudzīts tieši Dālins, kurš tiek uzskatīts par lielu talantu. Aizvadītajā sezonā Dālins Zviedrijas augstākās līgas čempionātā Gēteborgas Frolunda Indians komandā 41 spēlē guva septiņus vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles, bet play-off sešās cīņās viņš izcēlās ar vienu precīzu metienu un divas reizes asistēja partneriem.

Dālins tika nosaukts arī par šī gada junioru U-20 pasaules čempionāta labāko aizsargu, kā arī ar Zviedrijas izlasi piedalījās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, piedaloties divos mačos. Pieaugušo hokejā viņš debitēja 16 gadu vecumā.

"Nevaru sagaidīt, kad varēšu pievienoties Sabres komandai. Vēlos šai pilsētai dot visu, ko spēju. Nokļūt NHL draftā bija mans bērnības sapnis, tāpēc tagad jūtos laimīgs," pēc ceremonijas sacīja Dālins.

Zīmīgi, ka pirmās trīs izvēles šī gada draftā tika atdotas eiropiešiem, jo Karolīnas Hurricanes ar otro numuru izvēlējās krievu uzbrucēju Andreju Svečņikovu, bet ar trešo numuru Monreālas Canadiens negaidīti paņēma somu centra uzbrucēju Jesperi Kotkaniemi no Pori Assat komandas.

Otavas Senators ar ceturto numuru izvēlējās amerikāņu uzbrucēju Breidiju Tkačuku, bet ar piekto numuru Arizonas Coyotes izvēlējās kanādiešu centru Beretu Heitonu. Savukārt pirmo sešinieku noslēdza čehu talants Filips Zadina, uzbrucēju nodraftējot Detroitas Red Wings komandai.

Pirmajā kārtā tika nodraftēti desmit kanādieši, pa sešiem amerikāņiem un zviedriem, kas Zviedrijai ir atkārtots NHL drafta rekords. Tāpat draftā tika četri krievi, tostarp Čeļabinskas Traktor uzlecošā zvaigzne Vitālijs Kravcovs, kuru ar devīto numuru paņēma Ņujorkas Rangers, pa diviem čehiem un somiem, kā arī vācietis Dominiks Boks, kuru ar 25. numuru izvēlējās Sentluisas Blues.

Jāpiebilst, ka tikai otro reizi NHL drafta vēsturē pirmajā kārtā tika izvēlēti 14 aizsargi, savukārt šoreiz neviens klubs neapstiprināja savas tiesības uz kādu no jaunajiem vārtsargiem.

Tāpat vēl pirms drafta notika viens maiņas darījums, Stenlija kausa īpašniecei Vašingtonas Capitals uz Kolorādo Avalanche aizmainot savu otro vārtsargu Filipu Grubaueru no Vācijas, kā arī amerikāņu aizsargu Brūku Orpiku, pretī saņemot drafta otrās kārtas 47. numura izvēli.

NHL centrālā skautu biroja pēdējā pirmsdrafta prognozē, kas tika publiskots aprīlī, no Latvijas jaunajiem hokejistiem atradās Emīls Ģēģeris un Roberts Kaļķis. Starp Eiropas jaunajiem spēlētājiem Ģēģeris bija ierindots 105. vietā, kamēr Kaļķis aradās 117. pozīcijā, līdz ar to viņu izredzes tikt draftētiem nav pārāk augstas.

Pērn pirmo reizi sešu gadu laikā NHL draftā netika izraudzīts neviens Latvijas hokejists.

Kopumā NHL ir draftēti 35 Latvijas hokejisti, bet visaugstāk draftā bijis Zemgus Girgensons, kuru 2012. gadā Bufalo Sabres izvēlējās pirmajā kārtā ar 14. numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi