Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Girgensons gūst vārtus uzvarā, panākums arī Balinskim

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo Sabres komanda guva uzvaru. Panākums arī Floridas Panthers un Uvim Balinskim, bet neveiksmi piedzīvoja Kolumbusas Blue Jackets ar Elvi Merzļikinu vārtos.

“Sabres” viesos ar rezultātu 6:4 (2:0, 3:1, 1:3) uzvarēja Otavas “Senators” vienību.

Girgensons pirmā perioda 12.minūtē panāca 2:0 "Sabres" labā, bet līdz otras trešdaļas beigām Bufalo vienība, pateicoties diviem Džefa Skinera, kā arī Aleksa Taka un Teidža Tompsona vārtiem panāca jau 5:1 savā labā.

Otrajā trešdaļā vienus vārtus mājiniekiem guva Džeikobs Čičrans, bet trešā perioda izskaņā no 16. līdz 19.minūtei. Vladimirs Tarasenko, Džošs Noriss un Metjū Džozefs jau panāca 4:5. SPēles pēdējā minūtē divu minūšu sodu saņēma Girgensons, tomēr atspēlēties "Senators" neizdevās - formātā seši pret četri mājinieki ielaida vēl vienus vārtus un piedzīvoja zaudējumu ar 4:6. Pēdējais precīzais raidījums Tompsona kontā. 

Girgensons šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 21 sekundi, no kurām minūti un 42 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, tika pie divām soda minūtēm, zaudēja abos iemetienos un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Girgensonam, kurš šosezon septiņos mačos ticis pie diviem gūtiem vārtiem, šis bija lielākais spēles laiks šosezon.

Arī Latvijas aizsargs Uvis Balinskis aizvadīja savu ilgāko laiku uz ledus NHL mačā, otrdien spēlējot 17 minūtes un sešas sekundes viņa pārstāvētās Floridas "Panthers" vienības uzvarā 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) savā laukumā pār Sanhosē "Sharks".

Latvijas izlases aizsargs no sev atvēlētā laika 44 sekundes laukumā bija mazākumā un deviņas sekundes vairākumā, atzīmējās arī ar vienu spēka paņēmienu un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmajā periodā vārti netika gūti, bet otrās trešdaļas devītajā minūtē 1:0 vadībā izvirzījās "Sharks" - precīzs metiens padevās Fabianam Seretlundam. Līdz tresdaļas beigām Kārters Verhegī un Sems Reinhārds jau vadībā ar 2:1 izvirzīja "Panthers", bet divas sekundes pirms pamatlaika izskaņas ar metienu tukšos vārtos 3:1 nodrošināja Kevins Stenlunds.

Balinskis šosezon piedalījies visās sešās "Panthers" spēlēs, pie rezultativitātes punktiem vēl nav ticis, bet iekrājis sešas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" nākamo maču aizvadīs piektdien, kad viesos tiksies ar Ņūdžersijas "Devils", bet "Panthers" savā laukumā sestdien uzņems Sietlas "Kraken" hokejistus.

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atvairīja 24 metienus Kolumbusas "Blue Jackets" zaudējumā.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Anaheimas "Ducks" komandai.

Pirmajā periodā laukuma saimniekus vadībā ar 1:0 izvirzīja Emīls Bemstrēms, savukārt otrajā trešadaļā Raiens Stroms panāca 1:1.

Trešā perioda vidū Ādams Fantili vēlreiz vadībā izvirzīja "Blue Jackets", tomēr pārsvaru noturēt neizdevās un mačā tika piedzīvots zaudējums. Spēles 57.minūtē Brets Līsons panāca 2:2, bet papildlaika trešajā minūtē Frenks Vatrano nodrošināja "Ducks" uzvaru.

Merzļikins šajā duelī tika galā ar 24 no 27 pretinieku metieniem, atvairot 88,9% raidījumu, bet pretējos vārtos Lukašs Dostāls atvairīja 35 no 37 metieniem un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Merzļikins šosezon laukumā devies četrās spēlēs, ticis pie divām uzvarām, atvairījis 91,3% metienu un vidēji savos vārtos ielaidis 2,69 ripas.

Nākamo maču "Blue Jackets" aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar Monreālas "Canadiens" hokejistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi