Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Girgensons un Sabres atvadās no izredzēm kvalificēties Stenlija kausa izcīņai

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres komanda otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) piekāpās Kolumbusas Blue Jackets un atvadījās no teorētiskām izredzēm sasniegt Stenlija kausa izcīņu.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, kā arī uzvarēja 43% iemetienu. Dueli latvietis noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmās trešdaļas laikā Blue Jackets izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Kails Kvinsijs un Kems Etkinsons, tomēr otrā perioda vidū Evans Rodrigess samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Tiesa, atspēlēties viesiem no Bufalo tā arī neizdevās, turklāt 65 sekundes līdz pamatlaika beigām rezultatīvais Brendons Sāds panāca 3:1.

Kolumbusas vienības vārtos lielisku sniegumu demonstrēja Sergejs Bobrovskis, kurš atvairīja 41 no 42 pretinieku metieniem.

Blue Jackets komanda jau iepriekš bija nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, kamēr Sabres izredzes tikt Stenlija kausa izcīņā pēc šī zaudējuma ir zudušas. Komanda Stenlija kausa izcīņai nav kvalificējusies jau sesto sezonu pēc kārtas.

Sagaidāms, ka pēc sezonas beigām hokejists pievienosies Latvijas izlasei, kas šobrīd gatavojas pasaules čempionātam. "Viņš ir informēts, ka mēs viņu gaidām izlasē, tāpēc, kolīdz viņš būs brīvs no pienākumiem klubā, Zemgus būs klāt. Runāju gan ar viņu pašu, gan viņa tēvu," otrdien žurnālistiem sacīja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Girgensons šosezon 70 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles. Vārtus viņš nav guvis vairāk nekā divus mēnešus jeb 24 spēles.

Sabres ar 76 punktiem 77 spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē un septīto pozīciju Atlantijas divīzijā. Tikmēr Blue Jackets ar 105 punktiem 75 mačos ir otrajā vietā konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi