Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Gudļevska pieteikšana NHL finālsērijas spēlei neglābj Lightning no zaudējuma

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis trešdien tika pieteikts Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas spēlei, tomēr viņa pārstāvētā Tampabejas Lightning komanda piedzīvoja zaudējumu.

Aizvadītajā duelī Lightning izbraukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Čikāgas Blackhawks vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam kļūstot neizšķirtam 2-2.

Otrajā trešdaļā ar vārtu guvumiem apmainījās Blackhawks kapteinis Džonatans Tēvzs un Lightning uzbrucējs Alekss Kilorns, bet uzvaras vārtus trešās trešdaļas septītajā minūtē iemeta Brendons Sāds.

Lightning sastāvā šoreiz laukumā nevarēja doties pamatvārtsargs Bens Bišops, kurš pēdējā laikā cīnās ar savainojumu, tāpēc pirmoreiz Stenlija kausā sākumsastāvā laukumā izgāja jaunais krievs Andrejs Vasiļevskis, atvairot 17 no 19 raidījumiem. Savukārt Gudļevskis pirmoreiz šosezon tika pieteikts NHL spēlei.

"Man paveicās," pēc dueļa pauda Sāds, kurš pēc iemetiena pamanījās pazaudēt ripu, tomēr atguva to un pārspēja Vasiļevski. "Devos pie vārtiem un mēģināju radīt haosu."

Kā pēc mača izteicās Lightning komandas galvenais treneris Džons Kūpers, viņš paredz, ka Bišops šajā sērijā vēl dosies laukumā, tomēr nav drošs vai tas notiks sestdien paredzētajā nākamajā duelī. "Bišs šajā sērijā vēl spēlēs. Par to nav jautājums. Tikai nezinu, kurā spēlē."

Katrā no pirmajām četrām sērijas spēlēm uzvarētājs noskaidrots ar vienu vārtu deficītu un tā NHL finālsērijā notiek pirmoreiz kopš 1968.gada.

Šajā tūkstošgadē Latvijas hokejisti NHL finālā laukumā devušies četrās sērijās. 2002.gadā Artūrs Irbe līdz kausam nespēja aizvest Karolīnas Hurricanes vienību. Toreiz sezonas pirmo pusi šajā klubā aizvadīja arī vēl viens latvietis Sandis Ozoliņš, kurš gadu vēlāk līdz Stenlija kausa finālam tika ar Anaheimas Mighty Ducks komandu.

2010.gadā Filadelfijas Flyers komanda ar Oskaru Bārtuli ierindā sešos mačos piekāpās Blackhawks, bet 2013.gadā Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas Bruins vienība sērijā ar 2-4 arī zaudēja Blackhawks.

Kā zināms, Lightning komanda NHL izslēgšanas spēļu finālu sasniegusi otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Iepriekš tā šādu panākumu guva 2004.gadā, kad tā arī izcīnīja hokeja prestižāko balvu.

Lightning kļuvusi par pirmo komandu NHL vēsturē, kas vienā sezonā izslēgšanas spēļu sērijās spēkojusies ar četrām no sešām komandām, kas dibinājušas līgu - Monreālas Canadiens, Detroitas Red Wings, Ņujorkas Rangers un Blackhawks.

Tikmēr "Blackhawks" šis ir 13.fināls. Čikāgas klubs triumfējis pēdējos divos finālos, kuros tas piedalījies - 2010. un 2013.gadā, pārspējot Latvijas hokejistu pārstāvētas komandas. Zīmīgi, ka abās reizēs "Blackhawks" cīņā par titulu aizvadīja sešas cīņas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi