Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gudļevskis uz vienu sezonu vienojies ar NHL klubu Ņujorkas Islanders

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis noslēdzis vienas sezonas divvirziena līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Ņujorkas Islanders, otrdien vēsta vienība.

Ziemeļamerikas hokeja apskatnieki ziņo, ka Gudļevska alga NHL būs 650 000 dolāru (570 000 eiro), kamēr Amerikas Hokeja līgā (AHL) summa būs vairāk nekā trīs reizes mazāka - 200 000 dolāru (175 400 eiro).

Islanders iepriekšējā sezonā nesasniedza Stenlija kausa izcīņu, lai gan pirms tam divus gadus bija tajā spēlējusi.

Gudļevskis Ņujorkā nokļuva 1.jūlijā maiņas darījumā no Tampabejas Lihghtning vienības. Pretējā vienībā devās uzbrucējs Kārters Verhīgi, kuram nav NHL spēļu pieredzes.

"Tampa man arī bija mīļa, bet bija pienācis laiks pārmaiņām. Laikam vairs nebija jēgas cīnīties ar vējdzirnavām un bija kaut kas jāpamaina. Man prieks, ka tā sanāca," nedēļas nogalē pauda Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Sporta studija teica Gudļevskis. "Man svarīgāk būtu spēles laiks, kaut vai Amerikas Hokeja līgā (AHL). Es būtu priecīgāks spēlēt vairāk un saņemt vairāk iespēju tikt augšā [uz NHL]."

Gudļevskis 2013.gadā nonāca Lightning paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā. Latvietis 2013./2014.gada sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas Everblades, bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz Lightning fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas.

2014.gada februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja Lightning sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā spēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Aizvadītajā sezonā Gudļevskis Crunch rindās regulārajā čempionātā aizvadīja 37 spēles, vidēji mačā atvairot 89,7% pretinieku metienu un ielaižot 2,65 ripas. Savukārt izslēgšanas turnīrā Gudļevskis laukumā izgāja tikai vienā spēlē, uz ledus pavadot 38 minūtes, kuru laikā palika nepārspēts. Tikmēr Crunch aizkļuva līdz Kaldera kausa finālsērijai, kurā cieta zaudējumu.

Gudļevskis aizvadītajā sezonā izgāja laukumā vienā NHL spēlē, kad pirms Ziemassvētkiem nomainīja Andreju Vasiļevski cīņā pret Vašingtonas Capitals, kurā Lightning zaudēja ar 0:4. Gudļevskis nospēlēja nepilnas 12 minūtes, savus vārtus nosargājot neieņemtus, bet pēc tam viņš allaž palika rezervē.

Kopumā Gudļevskis laukumā bijis trijos NHL regulārā čempionāta spēlēs un divos Stenlija kausa mačos.

Islanders vienībai šobrīd ir spēkā līgumi ar NHL vārtsargiem Tomasu Greisu un Jaroslavu Halāku, bet vienības fārmklubā AHL Bridžportas Sound Tigers vieta paredzēta Īmonam Makedamam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi