Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Hokeja federācija gaidīs līgumu vienu nedēļu

11.septembris Latvijas sportā ieies vēsturē ar Rīgas Dinamo pirmo KHL mājas spēli pret Oļega Znaroka vadīto Balašihas HK MVD. Zīmīgi, ka tieši spēles dienā Latvijas Hokeja federācija (LHF) rīkoja pirmssezonas preses konferenci. Oficiālos ziņojumus par izlašu plāniem un Latvijas atklāto čempionātu otrajā plānā atbīdīja LHF prezidenta Kirova Lipmana atklāsme.

"Dinamo sistēmā nav neviena profesionāļa. Es cienu Ulmani, Kalvīti un Savicki, bet viņi visi ir no hokeja tālu stāvoši. Nekad nevienam neesmu ar vārdiem uzbrucis, bet pēc Viestura Koziola izteikumiem Krievijas medijos nevaru klusēt. Kādai ir jābūt šī cilvēka izglītībai, lai tā runātu. Tik negodīgi un pazemojoši. Man žēl, ka pie kluba stūres ir tādi negodīgi cilvēki. Koziols taču nav izaudzinājis nevienu hokejistu!" Lipmans bija aizsvilies ne pa jokam.

LHF prezidenta sašutuma pamatā bija Koziola izteikumi 30.augusta Krievijas izdevumā Sport-Express. Cita starpā varēja lasīt arī šādas rindas: "Ja Lipmana kungs ir izvirzījis mērķi sarīkot kārtējo šovu, tad tā ir cita lieta. Tam viņš tik tiešām ir lieliska kandidatūra. Viņš mums vispār valstī ir šovmens numur viens."

Kārtējais kara cirvis starp Lipmanu un Koziolu tika izrakts pirms mēneša, kad LHF piedāvāja Rīgas Dinamo sadarbības līguma projektu, pēc kura klubam federācijas kasē par dalību KHL jāieskaita 500 000 ASV dolāru. Summa tik ievērojama esot divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, Dinamo atņēmusi LHF svarīgus sponsorus, vispirms jau Samsung, otrkārt, KHL esot ieskaitījusi Krievijas Hokeja federācijas kasē 10 miljonus ASV dolāru. LHF prasot tikai piecus procentus no šīs summas. Dinamo šādi noteikumi nav pieņemami, un kluba pusē ir viens būtisks trumpis — LHF ar Lipmana parakstiem jau ir atļāvusi Rīgas Dinamo spēlēt KHL. "Vienu nedēļu vēl gaidīsim līguma piedāvājumu no Dinamo. Mūsu juristi jau strādā," no Lipmana teiktā varēja noprast, ka LHF novārtā šo lietu neatstās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi