Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Iekšā ir, bet ārā nenāk

Basketbola treneris Valdis Valters apgalvo, ka savulaik izcilais basketbolists Dražens Petrovičs ik dienu treniņos esot izmetis ap 2000 metienu. 2000!!! Kāds tur brīnums, ka Dražens kļuva par pasaules basketbola zvaigzni, jo metiens atstrādāts līdz perfektam, nevainojamam. Ar ko atšķiras basketbols no hokeja? Abos sporta veidos (lai cik idiotisks salīdzinājums tas nebūtu) par uzvarētāju tiek nosaukta tā komanda, kas pretinieku vārtos/grozā saber kaut pa vienam punktam vairāk, nekā pretinieks. Tātad, jāmet iekšā! 
Rīgas Dinamo pēc 22 aizvadītajām spēlēm ripu pretinieku vārtos spējuši iemest 51 reizi. Vidēji, 2,31 reizi ik spēlē. Ja pēdējās 4 mājas spēlēs rīdzinieki būtu sasnieguši šo savu vidējo rādītāju, iespējams, mēs būtu tikuši vairāk kā pie 5 punktiem. Pēdējās 4 mājas spēlēs pretinieku vārtus izdevies iekarot 5 reizes (pret Jugru 1:0, pret Magņitagorskas Metallurg 2:1, pret Avangard  1:4, pret Severstaļ 1:4). Bēdu ieleja. Lai kā man nepatiktu Pekas sūkstīšanās preses konferencēs par spēlētāju meistarību, nevar nepiekrist trenera teiktajam, ka viņš nevar iziet laukumā un iemest mūsu uzbrucēju vietā. Vai kāds var apgalvot, ka komandai nav iespēju gūt vārtus? Muļķības! Vai kāds var teikt, ka pretinieku vārtos stāv Brodērs un Hašeks vienlaicīgi – arī muļķības! Labāks vai sliktāks, bet ikviens vārtsargs nebūs glābējs pēc mērķtiecīga, treniņos atstrādāta ,precīza metiena. Karsums to šodien lieliski nodemonstrēja – izcili precīzs metiens vārtu augšējā stūrī reti kad vārtsargam ir „ņemams”.

Komandā ir 6 uzbrucēji no 12, kas šajā sezonā vēl nav guvuši vārtus: Ankipāns 11 aizvadītajās spēlēs, Luceniuss (21), Meija (15), Cipulis (21), Štāls (16), Ņiživijs (9). Būtībā iemest šajā sezonā var tikai 4-5 uzbrucēji – Karsums 9 vārti, Vargs 7, Miķelis Rēdlihs un Sprukts pa 5, Lundmarks 4. Nav jābrīnās par līdzjutēju sajūsmu pēc Nieminena piesaistīšanas. Kopējā noskaņa līdzjutēju vidū pēc soma iekļaušanas sastāvā bija tāda, it kā komandu būtu pastiprinājis Detroitas Red Wings pirmais piecinieks. Diemžēl pirmajā spēlē rādītais emocionālais sniegums turpinājumu nav sagaidījis.

Šīs dienas spēle uzskatāmi norādīja uz lietām, pie kurām komanda strādās KHL pauzē:  

agresīva spēle vārtu priekšā (šīs dienas divus vārtus no četriem Severstaļ guva tieši pateicoties savu uzbrucēju mērķtiecīgai darbībai Holta sargāto vārtu priekšā), 

nervu savešana kārtībā (ne tikai Varga neizprotamie lielie un mazie sodi), 
sastāva pārskatīšana (ko komandā dara Šindels? Daudz saprotamāka būtu Bukarta, Indraša, Upīša līdzdalība komandas spēlē kaut vai nākotnes vārdā),  

Dinamo mājas lapas savešana kārtībā (statistikas apkopošana tur joprojām beidzas pie aizvadītām 16 spēlēm). 

Cerēsim uz Ņiživija un Lundmarka atgriešanos laukumā pēc pauzes – divu pieredzes bagātu un meistarīgu spēlētāju izkrišana no tādas komandas kā Rīgas Dinamo, nenoliedzami, atstāj būtisku robu komandas spēlē.

Par pārējiem svētdienas KHL rezultātiem:

Salavat Julajev – Baris 2:4. Šis ir tas gadījums, kad vienai komandai trenera nomaiņa ir devusi rezultātu (Baris), savukārt pērnās sezonas čempioni (S.Julajev) pat pēc trenera atlaišanas joprojām maldās vasaras atvaļinājumā pazaudētās spēles meklējumos.

Jugra – Traktor 5:4. Viena no līgas līderkomandām pēc piedzīvotā sausā zaudējuma no Salavat Julajev īsti nav attapusies – šoreiz zaudējums bullīšos Edgara Masaļska pārstāvētajai komandai. Jugras izslavētā vārtusargu līnija kārtējo reizi apliecinājusi savu meistarību.

AkBars – Avtomobilist 4:3. Tas, ka zvaigžņotā Tatarstānas komanda AkBars sezonas sākumā mēdz buksēt un mokās ar līgas pastarīšiem nav nekāds pārsteigums – tā tas bijis visus pēdējos gadus. Nav šaubu, ka play off stadijā šī komanda būs viena no galvenajām trofejas tīkotājām.

Atlant – Avangard 3:2. Arī Atlant saprata, ka slavena, bet ārzemju trenera piesaiste ne vienmēr ir īstais un pareizais gājiens. Zviedru treneris Gustavsons komandu ir pametis, Atlant (kas ir viens no rīdzinieku tiešajiem konkurentiem Rietumu konferencē) pieveicis Austrumu oligarhus.

SKA – Metallurg (Magņitagorska) 3:2 Loģisks iznākums. Fjodora Kanareikina īsā (atkārtotā) debija galvenā trenera amatā uz Magņitkas soliņa var sanākt ļoti īsa.

Dinamo Minska – Vitjaz 3:2 Šogad mūsu kaimiņi no Baltkrievijas jau no pirmajām spēlēm ir nopietni apņēmušies iekļūt play off un spēlēt ne tikai pirmajā kārtā. 42 punkti 23 spēlēs ir teicams rezultāts uz jebkuras KHL komandas fona.

LEV – Spartak 2:3 Slovāku komanda LEV mājās uzņēma Krievijas klubu, kurā spēlē visvairāk slovāku. Izrādās, ka krievi+slovāki ir stiprāki par vieniem slovākiem. Kaut nedaudz, bet stiprāki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pietrūka kapteiņa

VEF Rīga piekāpjas izrāvienu cīņā Čempionu līgas spēlē.

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi