Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jaunā NHL sezona ar cerībām par vairākiem Latvijas hokejistiem pasaules spēcīgākajā līgā

Nacionālās hokeja līgas jaunā sezona sāksies jau ceturtdienas, ceturtā oktobra, naktī. Kārtējo gadu pēc kārtas NHL komandu sastāvos sezonas sākumā būs tikai viens latviešu spēlētājs ar stabilu vietu komandā, proti, Zemgus Girgensons Bufalo Sabres rindās. Taču sporta totalizatora Betsafe prognozes liecina, ka sezonas gaitā uz izsaukumu var cerēt vēl vairāki latviešu hokejisti.

Zemgus Girgensons, lai arī vēl nemaz nav sasniedzis hokejista brieduma vecumu, jau vairākus gadus ir vienīgais Latvijas pārstāvis NHL. Epizodiski izsaukumi uz pasaules spēcīgāko līgu bijuši Ronaldam Ķēniņam, kuram savu iespēju izdevās izmantot īpaši spilgti, taču tagad viņš atgriezies Šveicē, Kristeram Gudļevskim, kurš atgriezies Rīgā, kā arī Matīsam Kivleniekam un Teodoram Bļugeram, kuri gan laukumā NHL spēlēs nedevās, taču turpina cīnīties par savu vietu zem saules.

Arī šīs sezonas sākumā Bļugeram un Kivleniekam nāksies spēlēt AHL, neskatoties uz to, ka Bļugers rezultatīvi aizvadīja pārbaudes spēles. Kivleniekam patraucēja savainojums, taču sezonas gaitā Blue Jackets sastāvā viņam var izdoties tikt pie savas iespējas. Kolumbusas ilggadējais pamatvārtsargs Sergejs Bobrovskis sāks sava līguma pēdējo sezonu, kas rada papildus neskaidrību par vārtsargu situāciju (šādās reizē nevar izslēgt vārtsargu aizmainīšanu/iemainīšanu sezonas gaitā).

Betsafe bukmeikeri vērtē, ka Kivlenieka piedalīšanās četrās NHL spēlēs šosezon (ņemot vērāiziešana uz laukuma, nevis atrašanās pieteikumā) nav nemaz tik nereāls scenārijs. Šāda iespējamība novērtēta ar koeficientu 3.00. Bļugeram savukārt nenāk par labu tas, ka Pitsburgas Penguins ir klubs ar lielām zvaigznēm sastāvā (Sidnijs Krosbijs un Jevgeņijs Malkins automātiski aizņem centra uzbrucēju vietas pirmajās divās maiņās). Var argumentēt, ka citā klubā Bļugers savu NHL debiju būtu jau piedzīvojis, taču bukmeikeri uzskata, ka šosezon viņš to paveiks arī Pitsburgā – koeficients uz to, ka Bļugers dosies laukumā vismaz vienā NHL spēlē, ir 1.60, kamēr šī notikuma nepiepildīšanās saņēmusi koeficientu 2.20.

Pirms sezonas sākuma jaunā sistēmā nonāca Latvijas jaunais uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš bija iesaistīts vasaras skaļākajā darījumā – Erika Kārlsona maiņā, kuras rezultātā Balcers no spēcīgās Sharks nonāca problēmu māktās Otavas Senators sastāvā. Otavā atrast parocīgu brīdi NHL debijai jau varētu būt krietni vieglāks uzdevums, un Betsafe bukmeikeri iespēju, ka Balcers jau šosezon piedalīsies vismaz piecās NHL spēlēs, novērtējuši ar nemaz ne tik milzīgo koeficientu 2.50. Ja veiksme uzsmaidīs un pašu hokejistu darba spēks nepievils, teorētiski ir pamats cerēt pat uz četru Latvijas hokejistu piedalīšanos NHL vienas sezonas ietvaros.

Taču pagaidām Latvijas hokeja līdzjutējiem sava uzmanība jāvelta tikai Girgensonam. Viņam šis būs līguma pēdējais gads, un Sabres vadība pēc pāris pieticīgām sezonām līdzīga turpinājuma gadījumā jaunu iespēju var arī nepiedāvāt. Bukmeikeri piesardzīgi vērtē Girgensona iespējas būtiski uzlabot savu rezultativitāti – iespēja, ka viņš gūs vismaz desmit vārtus šosezon, novērtēta ar koeficientu 3.00. Šo robežu Zemgus savā NHL karjerā pārsniedzis tikai vienreiz un iepriekšējās trīs sezonās kopā guvis tikai 21 vārtus. Lai arī Zemgus pazīstams kā melnā darba darītājs laukumā un mazākuma speciālists, lai būtu drošs par vietu NHL, sava rezultativitāte viņam jāuzlabo. Starp citu, bukmeikeri jau šobrīd piedāvā savu viedokli par aiznākamo sezonu, sasaistot Girgensona vārdu ar Rīgas Dinamo, kas nenoliedzami iepriecinātu vairākus Rīgas komandas līdzjutējus. Pagaidām gan šāda iespēja tiek uzskatīta par ļoti mazticamu (koeficients 25.00).

Girgensona pārstāvētā komanda Sabres centīsies beidzot sasniegt Stenlija kausa izcīņu, kurā Girgensons pirmajās piecās sezonās NHL tā arī nav piedalījies. Bufalo starpsezonā atkal papildinājusi sastāvu, cer sagaidīt kārtējo attīstības posmu no sava līdera Džeka Aikela un optimisma Sabres nometnē netrūkst. Taču līdzīgas cerības novērojamas jau kārtējo gadu pēc kārtas, un rezultāti pagaidām izpalikuši. Koeficients uz to, ka šoreiz Sabres atstās neveiksmes aizmugurē un tiks izslēgšanas spēlēs, ir 4.50.

NHL sakarā jāatzīmē, ka sagaidāma liela intriga un Betsafe hokeja prognozēs velti meklēt vienu vai divus izteiktus favorītus, kā tas ir, piemēram, NBA ar Goldensteitas Warriors priekšgalā. Ja Warriors titula koeficients šobrīd ir 1.60, proti, tas tiek vērtēts ar vairāk nekā 50% ticamību, tad NHL nav nevienas komandas ar titula koeficientu mazāku par 9.00, savukārt veselas deviņas komandas iekļāvušās intervālā no 9.00 līdz 13.00.  Tas viss sola aizraujošu sezonu.

Citāda situācija gan ir MVP balvas prognozēs. Ja NBA ir seši izteikti bukmeikeru favorīti par sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu, tad NHL par visnotaļ lielu pārsteigumu tiks uzskatīts, ja MVP titulu neiegūs jaunais supertalants Konors Makdeivids. Koeficients uz to, ka 21 gadu vecais puisis turpinās dominēt līgā un turpinās raisīt asociācijas ar Veina Grecka laikiem, ir noteikts kā 3.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi