Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jekimovs pat sapņos nav iedomājies, ka spēlēs pasaules čempionātā

Latvijas hokeja uzbrucējs Roberts Jekimovs, kuram pieaugušo izlasē šis būs debijas pasaules čempionāts, pirms došanās uz Šveici neslēpa gandarījumu par iekļūšanu nacionālās izlases rindās.

19 gadu vecais Jekimovs, kam šosezon izdosies uzspēlēt divos pasaules čempionātos, jo gadumijā viņš bija Latvijas junioru izlasē, kas Kanādā saglabāja vietu elites grupā, intervijā aģentūrai BNS atzina, ka pat sapņos nav spējis iedomāties, ka sezonas izskaņa viņam būs pasaules čempionātā Šveicē.

"Pašlaik ir ļoti pozitīvas izjūtas un liels prieks par to, ka izdevās iekļūt komandā. Sezonas sākumā man pat sapņos šāds notikumu pavērsiens nevarēja rādīties," sacīja Jekimovs, kurš, veiksmīgi piedaloties pārbaudes spēlēs, izcīnīja vietu starp 13 uzbrucējiem, kas ceturtdien aizlidoja uz Šveici.

Junioru čempionātā Jekimovs bija Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs ar četriem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Pirms čempionāta tehniskais hokejists ir ne tikai pacilātā garastāvoklī, bet arī apņēmīgi noskaņots parādīt pēc iespējas labāku sniegumu. "Fiziski jūtos gatavs par visiem simts procentiem, esmu ļoti labā kondīcijā. Centīšos izdarīt visu, kas no manis būs atkarīgs, bet, kādi būs panākumi, to redzēs vēlāk," piebilda Jekimovs.

Tam, ka viņš izlasē ir jaunākais, neesot nekādas nozīmes, jo komandā valdot laba atmosfēra. "Dažus džekus pazīstu jau ilgāku laiku. Izlasē ir ļoti draudzīgs kolektīvs, ir daudz pozitīvā, un mani kā jaunāko neviens neapbižo. Viss ir kārtībā," gadu starpībai izlasē neesot nekādas nozīmes.

Latvijas izlases vecākais spēlētājs Sergejs Naumovs ir 21 gadu vecāks par izlases debitantu, bet uzbrucējs Aigars Cipruss, kuram ir 37 gadi, laikā, kad piedzima Jekimovs, jau bija tuvu spēlēšanai Rīgas "Dinamo" meistaros.

Jekimovs pirms čempionāta nevēlējās ieslīgt prognozēs par iespējamo Latvijas izlases izcīnīto vietu, sakot, ka jānoskaņojas ir uz visām spēlēm un visiem pretiniekiem, katrā spēlē cenšoties izspiest maksimumu. Pašam hokejistam šis turnīrs būs ļoti svarīgs arī turpmākajā karjeras izaugsmē, jo viņš vēl nezina, kur spēlēs nākamajā sezonā.

"Būs jāskatās, kas notiek pēc pasaules čempionāta, jo pašlaik nav nekādas skaidrības," atzina uzbrucējs, kurš šo sezonu aizvadīja Zviedrijas kluba "Brynas" junioru komandā, kļūstot par Zviedrijas junioru čempionu.

Otrs Latvijas izlases debitants čempionātā būs aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš ir divus gadus vecāks par Jekimovu. Viņš šo sezonu aizvadīja Rīgas "Dinamo", Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta laikā pamatīgi progresējot.

Latvijas izlase uz Šveici izlidoja ceturtdien, bet pirmo spēli Bernē aizvadīs sestdien, 25. aprīlī, pret ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi