Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Junioru kluba treneris slavē Rodrigo Ābolu pēc latviešu hokejista piecu punktu spēles

Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) kluba Akadijas/Batērstas Titans galvenais treneris Mario Pujo slavējis latviešu hokejistu Rodrigo Ābolu, kurš svētdien čempionāta spēlē guva trīs vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Titans svētdien viesos pagarinājumā ar 7:6 (2:2, 3:1, 1:3, 1:0) uzvarēja Viktoriavillas Tigres komandu, bet latviešu hokejists tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Ābols jau pirmajā periodā guva divus vārtus, bet hat-trick nodrošināja spēles otrajā trešdaļā, tobrīd panākot 4:2 viesu labā. Tāpat viņš asistēja partneriem Titans trešo un uzvaru nesošo septīto vārtu guvumā.

"Mēs meklējām tieši tādu liela auguma hokejistu, kurš mums palīdzētu uzbrukumā, kāds ir Ābols. Pēdējos divos mačos viņš bijis ļoti labs, palīdzot mums izcīnīt uzvaras," latvieti laikrakstā Akadijas Nouvelle slavēja Pujo.

Ābols Titans vienībai pievienojās oktobra beigās, jo viņa iepriekšējais klubs Portlendas Winterhawks, kas spēlē Rietumu hokeja junioru līgas (WHL), izlēma likt uzsvaru uz diviem par viņu jaunākiem ārzemju hokejistiem, kas nozīmēja, ka uzbrucējam jāmeklē jauna vienība.

"Ābols mūsu komandai ir devis pieredzi, kas palīdz viņam ar partneriem bieži vien dominēt pret pretiniekiem. Viņa iekļaušanās mūsu rindās ir liels ieguvums," uzskata treneris. "Rodrigo dažās spēlēs varbūt nav tik pamanāms, tomēr komandai viņš dod ļoti daudz."

QMJHL čempionātā Ābols 14 spēlēs ir guvis piecus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles. Savukārt WHL viņš šosezon paguva aizvadīt vien divas spēles, kurās atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Titans šosezon ar 26 punktiem 27 spēlēs ieņem piekto vietu savā divīzijā.

Ābols pagājušajā sezonā Winterhawks komandas sastāvā 62 WHL spēlēs guva 20 vārtus un izdarīja 29 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņš četros mačos atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt šī gada pasaules čempionātā viņš Latvijas izlases rindās septiņās spēlēs izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā trīs mačos guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā vasarā Canucks Ābolu izvēlējās septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru. Viņš bija vienīgais Latvijas hokejists, kurš tika izraudzīts šī gada NHL draftā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi