Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kalgari Flames kvalificējas Stenlija kausa izcīņai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kalgari Flames ceturtdien iekļuva Stenlija kausa izcīņā, sērijā ar 3-1 pārspējot Vinipegas Jets.

Jets neatrada pretlīdzekļus Flames spēlei un zaudēja ar 0:4 (0:2, 0:0, 0:2).

Kems Talbots Flames vārtos spēlē Edmontonā tvēra visu 31 pretinieku metienu, uzvaras vārti jau spēles ceturtajā minūtē Dilona Dubē kontā, bet pa diviem punktiem (1+1) sakrāja Šons Monehens un Sems Benets.

"Sausā" zaudēja arī Minesotas Wild, kas piekāpās Vankūveras Canucks ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2), sērijā vankūveriešiem ļaujot izvirzīties vadībā ar 2-1.

Jākobs Markstrems vārtos atvairīja visus 27 Wild metienus. Uzvaras vārti Broka Bosera kontā mača 34.minūtē, bet par mača rezultatīvāko spēlētāju ar trim rezultatīvām piespēlēm kļuva Kvins Hjūdžs.

Uzvarētāji divus vārtus guva vairākumā, kamēr Minesotas hokejisti neizmantoja nevienu no septiņiem vairākumiem.

Cīņā par labāku vietu pirms pretinieku dalīšanas Stenlija kausa pirmajā kārtā Sentluisas "Blues" zaudēja Vegasas "Golden Knights" ar 4:6 (1:0, 3:3, 0:3). Vieniem tas bija otrais zaudējums, otriem - otrā uzvara divos mačos.

Alekss Tačs un Šī Teodors katrs guva pa diviem vārtiem uzvarētāju labā, kamēr pretiniekiem divi vārti Koltona Pareiko rēķinā.

Vispirms Sentlūisas vienība izvirzījās vadībā ar 2:0, tad trīs vārtus guva pretinieki, bet pirms pēdējās trešdaļas atkal vadībā bija Blues - 4:3.

Vēl vienā izsēšanas cīņā Filadelfijas Flyers guva otro uzvaru, sagādājot otro neveiksmi Vašingtonas Capitals, - 3:1 (1:0, 1:0, 1:1).

Pa trim rezultativitātes punktiem guva Skots Lātons, kura kontā komandas pirmie un trešie vārti, un Kevins Hajess, kurš trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Galvaspilsētas komandā vienīgos vārtus guva Treviss Boids, samazinot pretinieku pārsvaru trešajā trešdaļā.

Braiens Eliots "lidotāju" vārtos tika galā ar 16 pretinieku metieniem.

Jau ziņots, ka Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā "Blue Jackets" ceturtdien pagarinājumā pieveica Toronto "Maple Leafs" ar 4:3 (0:1, 1:2, 2:0, 1:0). Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir 2-1 Kolumbusas hokejistu labā.

Merzļikins savā pirmajā "play-off" spēlē aiz okeāna devās laukumā pēc mačā spēlētām 28 minūtēm un 48 sekundēm un, laukumā pavadot nepilnas 50 minūtes, atvairīja visu 21 pretinieku metienu, tverot 94,7% raidījumu.

Merzļikina konkurents Kolumbusas vienības vārtos Jonass Korpisalo, kurš uzsāka šo spēli, atvairīja 12 no 15 pretinieku metieniem, tverot 80,0% raidījumu.

Pagarinājumā mača pirmās zvaigznes statusu nodrošināja Pjērs Liks Dibuā, ātrajā pretuzbrukumā pēc Aleksandra Teksjē piespēles izslidojot pret Andersenu un raidot ripu viņam starp kājām.

Nākamā spēle sērijā, kura var kļūt par beidzamo, jau piektdien. 

Tāpat piektdien ceturtā spēle pret Monreālas Canadiens plānota Teodoram Bļugeram un Pitsburgas Penguins. Sērijā šobrīd rezultāts ir 2-1 Kanādas vienības labā.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi