Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kalniņš: Pievienoties Jokerit bija vienkāršs lēmums

Pievienoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Helsinku Jokerit bija vienkāršs lēmums, sacīja latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš.

Kalniņš otrdien atgriezās Rīgā, kur gan KHL regulārā čempionāta mačā Jokerit pagarinājumā ar 1:2 piekāpās vietējai Dinamo. Latvietis šajā duelī atvairīja 26 no 28 metieniem.

"Ļoti patīkami bija spēlēt pret saviem bijušajiem komandas biedriem. Bija ļoti dīvaini iesākt spēli pretējā laukuma pusē, bet nevarētu teikt, ka savā galvā izprātoju ko īpašu - gatavojos tāpat kā uz jebkuru citu maču," žurnālistiem pēc cīņas teica Kalniņš. "Domāju, zināmā mērā tā bija priekšrocība, ka es zināju, ko spēj rīdzinieku spēlētāji. Zināju, ko sagaidīt no Latvijas hokejistiem, bet abus vārtus iemeta Līnuss Videls. Rīgas Dinamo šosezon tiešām spēlē labi."

Pašlaik 26 gadus vecais Kalniņš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Rīgas Dinamo, tomēr starpsezonā nolēma atgriezties leģionāra ādā, pievienojoties Jokerit. Šobrīd latvietis ir izkarojis stabilu vietu Helsinku vienībā, kuras rindās piecās spēlēs ticis pie trim uzvarām, vidēji savos vārtos ielaidis 2,15 ripas un atvairījis 92,9% metienu.

"Galvenā atšķirība no iepriekšējās sezonas Rīgā ir tā, ka Dinamo spēlētājiem pašlaik ir pārliecība. Viņi zina, ka var spēlēt ļoti labi, pieturēt ripu, iemest vārtus un uzvarēt mačus. Vārtsargi arī dara labu darbu. Rīgas Dinamo, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir spēcīgāka un labāka komanda," uzskata Kalniņš.

Latviešu vārtsargs norāda, ka Helsinku klubā ir lieliska organizācija un atmosfēra.

"Helsinkos viss ir citādāk. Organizācija šeit ir fantastiska. Visa komanda ir kā viena liela ģimene, viens otru atbalsta. Esmu priecīgs, ka šeit nokļuvu. Pa lielam tas bija vienīgais variants. Aģents teica, ka ir reālas iespējas nokļūt Jokerit - ilgi nedomāju un piekritu. Savā ziņā tas bija vienkāršs lēmums," neslēpa Kalniņš. "Ar savu lomu esmu ļoti apmierināts. Katrs hokejists šajā komandā zina savu darāmo un ir ar to mierā - tā ir viena no lietām, lai būtu panākumi. Ar sadzīvi nav nekādu problēmu, visi runā angliski. Arī līdz Rīgai nav tik tāls ceļš. Pilsēta ir laba, bet dārga - tā ir lielākā atšķirība. Kas saistīts ar pārtiku, tas viss ir dārgs."

Kalniņš arī norādīja, ka noslēgtais viena gada līgums ar Jokerit ir finansiāli ienesīgākais kontrakts viņa karjerā.

"Dzīvoju dzīvoklī. Vieta ir laba - ar kājām līdz pilsētas centram desmit minūtēs. Halle ar automašīnu sasniedzama 15 minūtēs. Ja ir nepieciešamība, klubs dod arī automašīnu," izteicās Kalniņš, piebilstot, ka arī ar somu pirti klubā ir īpašas attiecības. "Mums teju pēc katra treniņa ir sauna. Kas grib, tas iet. Ir spēlētāji, kas tajā dodas katru dienu, es šo iespēju izmantoju mazāk - vienu divas reizes nedēļā."

Kalniņš arī uzsvēra, ka Jokerit komandā katram spēlētājam ir pārliecība par saviem spēkiem. Ikviens varot iemest vārtus, neesot neviena izteikta līdera, kas esot ļoti svarīgi.

"Attiecības ar otru vārtsargu Raienu Zapolski ir ļoti labas. Esam konkurenti, bet tai pat laikā labi draugi. Zinām situāciju - tuvāk izslēgšanas turnīram spēlēs tas vārtsargs, kurš iepriekš demonstrējis labāku sniegumu. Šobrīd treneri to, kurš konkrētajā mačā spēlēs, pasaka aptuveni dienu iepriekš. Šobrīd spēles laiku dalām aptuveni uz pusēm - kādu laiku tā arī turpināsies," atklāja latvietis.

"Jokerit mērķis ir uzvarēt Gagarina kausā. Domāju, viņiem šāds mērķis ir bijis katrā sezonā. Uz to arī ejam," uz kluba ambīcijām norādīja Kalniņš.

Kalniņš pauda, ka par Jokerit klubu runājis arī ar aizsargu Artūru Kuldu, kurš šajā vienībā spēlēja no 2015. līdz 2017.gadam.

"Arī Kulda teica, ka Jokerit organizācija ir fantastiska. Tā arī ir. Ja ir kādi jautājumi, vienmēr ir konkrētas atbildes. Pilnīgi viss ir augstā līmenī. Spēlētāji, kuri ir spēlējuši Nacionālajā hokeja līgā (NHL), saka, ka Jokerit varētu būt viena no tām organizācijām, kas ir ļoti tuvu NHL līmenim," apmierināts bija Kalniņš. "Savukārt pirmssezonas treniņnometne bija vieglāka. Ar mūsu fiziskās sagatavotības treneri smējāmies, ka man tā bijusi vieglākā nometne līdz šim. Viņš atbildēja, ka pirms sezonas nevajag pārforsēt. Acīmredzot tas dod rezultātu, jo komanda spēlē ļoti labi un enerģijas pietiek."

Jokerit ar 16 punktiem desmit spēlēs šobrīd Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem pirmo vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi