Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kanādas U-18 hokejisti finālā uzvar Krieviju

Kanādas U-18 vīriešu hokeja izlase ceturtdien Frisko, ASV, triumfēja pasaules čempionāta elites divīzijas turnīrā, izcīnot pirmo titulu kopš 2013.gada.

Kanādieši hokeja klasikā finālā ar rezultātu 5:3 (2:2, 2:0, 1:1) pārspēja savus vienaudžus no Krievijas.

Kanādas U-18 izlasē rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem un vienu piespēli bija komandas kapteinis Šeins Raits, bet 1+1 bija Konoram Bedārdam, kurš 15 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko pasaules čempionu. Vēl pa gūtiem vārtiem savos kontos ierakstīja Brenens Otmens un Logans Stenkovens.

Krievijas komandā visos trīs gūtajos vārtos piedalījās Matvejs Mičkovs, kurš dueli noslēdza ar vienu precīzu metienu un divām piespēlēm. Pa vieniem vārtiem bija Dmitrijam Bučeļņikovam un Vladimiram Grudiņinam.

Abas komandas izdarīja pa 34 metieniem pa vārtiem, lielisku sniegumu demonstrējot abiem vārtsargiem Benžamēnam Gudro un Sergejam Ivanovam.

Kanādieši pirmajā periodā divreiz atspēlējās pēc nonākšanas iedzinējos un pamatus uzvarai ielika otrajā periodā, kad bezatbildes vārtus guva Otmens un Stenkovens.

Kanādas izlase uzvarēja visās septiņās spēlēs, turklāt paveicot to pamatlaikā. Hokeja dzimtenes pārstāvji guva 51 vārtus un ielaida tikai 12. Fināliste Krievija un apakšgrupas pretiniece Latvija ir vienīgās komandas, kas Kanādai zaudēja ar ne vairāk kā divu vārtu starpību.

Kanādas hokejisti izcīnīja savu pirmo U-18 čempiontitulu kopš 2013.gada. Viņi zelta godalgas nopelnījuši arī 2003. un 2008.gadā. Savukārt Krievijas U-18 hokejisti bez zelta medaļām ir kopš 2007.gada, kad ieguva savu trešo titulu.

Bronzas medaļas šī gada planētas meistarsacīkstēs izcīnīja jaunie hokejisti no Zviedrijas, kuri mačā par trešo vietu ar 8:0 (2:0, 2:0, 4:0) sagrāva somus. 

Zviedriem divus vārtus guva Īsaks Rusēns, bet vārtsargs Karls Lindboms atvairīja visas 35 Somijas hokejistu mestās ripas.

Par turnīra labāko spēlētāju un uzbrucēju tika atzīts Mičkovs, kurš guva 12 vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja, labākā vārtsarga balva tika Gudro, bet par labāko aizsargu tika atzīts soms Aleksis Heimosalmi.  Simbolisko piecinieku veidoja vārtsargs Ivanovs, aizsargi Heimosalmi un kanādietis Brents Klārks, kā arī uzbrucēji Bedārds, Mičkovs un soms Samu Tuomāla.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase zaudēja visās četrās apakšgrupas spēlēs un ceturtdaļfinālam nekvalificējās. Latvieši tika klasificēti devītajā vietā desmit komandu konkurencē, apsteidzot Vāciju. Nākamgad elites divīzijā spēlēs tās pašas izlases, kas šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi