Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Karsumam spēle pajukusi pēc pretspēlētāju gūtajām traumām

Latvijas izlases hokejists Mārtiņš Karsums Šveicē aizvadīto pasaules čempionātu (PČ) neuzskata par personiski izdevušos, jo pretspēlētāju gūtās traumas uzbrucējam laupījušas pārliecību par savu spēli, radot nedrošības sajūtu.Ja Ziemeļamerikā asa spēka spēle laukumā tiek uzskatīta par normālu parādību, tad PČ ir citi priekšstati par hokeju, aģentūrai BNS pēc izlases atgriešanās mājās sestdien stāstīja Karsums.

"Eiropā jāspēlē gudrāk," smaidot teica hokejists. Viņš arī neuzskata, ka PČ paša rādītā spēle varētu palīdzēt tikt pie jauna līguma Nacionālajā hokeja līgā (NHL) vai kādā cita līmeņa klubā.Latvijas cīņā pret Zviedriju pēc sadursmes ar Karsumu spēle beidzās aizsargam Tobiasam Enstrēmam, kurš pret apmali lauza žokli. Nākamajā spēlē pret Austriju Karsums izdarīja spēka paņēmienu pret Kristofu Harandu, kurš ar galvu ietriecās apmalē un tika nogādāts slimnīcā.Spēlē pret Zviedriju Karsumu nesodīja, bet par pārkāpumu pret austrieti viņu noraidīja līdz spēles beigām. Karsums gan uzskata, ka sods drīzāk varētu būt bijis par sadursmi ar Enstrēmu, bet pret Harandu gan nospēlēts tīri. Karsums arī ticis brīdināts, ka vēl šādu paņēmienu atkārtošanas gadījumā pret viņu varētu piemērot bargāku sodu. Tas arī atstājis Karsumu neziņā, kā īsti spēlēt tālāk, jo asi cīnīties kā iepriekš 23 gadus vecais uzbrucējs tomēr vairījies.Ar komandas iespēto pasaules čempionātā Karsums ir apmierināts. "Vienmēr jau gribas medaļas, taču izdevās labs čempionāts," viņš teica, priecājoties arī par daudzajiem līdzjutējiem, kas sestdien ieradās lidostā sagaidīt komandu mājās. Karsums neatteica nevienam autogrāfa vai kopīgas fotogrāfijas kārotājam, lai gan tādēļ viņa virzība tuvāk mājām jūtami aizkavējās.Karsums nesteidzās solīt, ka jau drīzumā Latvija varētu pretendēt PČ tikt tālāk par ceturtdaļfinālu, norādot, ka vēl jāpagaida, kamēr paaugsies jaunā hokejistu maiņa. Šveicē gūto 7. vietu Karsums nosauca par "normālu". Lai gūtu ko vairāk, pēc viņa domām, vajadzējis vairāk veiksmes, taču Karsums neuzskata, ka tikai Kanādas spēks aizšķērsojis Latvijai ceļu uz pusfinālu. Ceturtdaļfinālos patiešām nav vājāku komandu, tādēļ ikkatrs pretinieks ir ļoti nopietns, skaidroja uzbrucējs, kurš klubu sezonu noslēdza Tampabejas "Lightning" sastāvā Nacionālajā hokeja līgā (NHL).Nekādu konkrētu piedāvājumu par nākamo klubu sezonu Karsumam pagaidām nav, un starts pasaules čempionātā situāciju vismaz pagaidām nav mainījis. Pēc atgriešanās no Šveices Karsums vispirms plāno atpūsties. "Vismaz mēnesi," smaidot teica plecīgais uzbrucējs. Tad hokejistam atliks gaidīt informāciju no sava aģenta un pieņemt lēmumu par nākamo sezonu.Karsums sešās PČ spēlēs guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, nopelnot četrus rezultativitātes punktus. Viņa rēķinā bija arī 27 soda minūtes, no kurām 25 tika nopelnītas par zviedra iegrūšanu apmalē. Pēdējo spēli pret Kanādu Karsums izlaida muskuļa savainojuma dēļ.Jau ziņots, ka sestdien Latvijas izlase atgriezās no pasaules čempionāta, kur ieņēma 7. vietu. Turnīrs Latvijai beidzās pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā Kanādai, kas vēlāk iekļuva finālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi