Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Karsums pievienojies divkārtējiem Gagarina kausa ieguvējiem Maskavas Dinamo

Rīgas Dinamo un Maskavas Dinamo hokeja klubi vienojušies par rīdzinieku uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pāriešanu uz Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas klubu, kas pēdējās divās sezonās ir kļuvuši par KHL čempioniem, izcīnot Gagarina kausu, vēsta dinamoriga.eu.

Pēc sezonas pats hokejists kluba vadībai izteica vēlmi pamēģināt savus spēkus kādā citā komandā, un variants ar Maskavas Dinamo bija vispieņemamākais visām pusēm.

Aizvadītajā sezonā 27 gadus vecais Karsums (augums 178 cm, svars 90 kg) kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju regulārajā čempionātā 51 spēlē gūstot 16 vārtus un atdodot 19 rezultatīvas piespēles, nopelnot lietderības koeficientu -5 un 63 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 19:04 minūtes. Savukārt Cerību kausa mačos viņš astoņās spēlēs atzīmējās ar diviem gūtajiem vārtiem un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu  un divas soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 17:43 minūtes. Sezonas otrajā pusē viņš pildīja arī komandas kapteiņa pienākumus.

Karsumu 2004.gadā ar kopējo 64.numuru draftēja NHL vienība Bostonas Bruins. Pasaules spēcīgākajā līgā gan latvietim Bruins un Tampabejas Lightning sastāvos kopumā vien 24 mači, kuros viņš guvis vienus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles. Lielākoties viņš spēlēja fārmklubos AHL, tādēļ 2009./2010.sezonas vidū izlēma pievienoties Rīgas klubam.

Dinamo sastāvā KHL čempionātos (gan regulārajā čempionātā, gan play-off) Karsums kopumā ir aizvadījis 204 spēles. Regulārajos čempionātos 169 spēlēs, gūstot 58 vārtus un atdodot 50 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot lietderības koeficentu +1 un 171 soda minūti, bet play-off 27 mačos, izceļoties ar 4 vārtiem un 7 rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnot lietderības koeficentu +2 un 12 soda minūtes.

Latvijas izlasei pasaules čempionātā veselības problēmu dēļ Karsums nespēj palīdzēt, taču bija komandas sastāvā februārī notikušajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kurā Latvija tika pie Soču ceļazīmes. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi