Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Kazahstānas hokejisti mačā par palikšanu elitē pārspēj Poliju

Kazahstānas vīriešu hokeja izlase pirmdien mačā par palikšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā pārspēja Poliju, savukārt Somija pēc uzvaras pār Dāniju atgriezās apakšgrupas četriniekā.

Ostravā notikušajā B apakšgrupas spēlē Kazahstāna uzvarēja ar rezultātu 3:1 (1:1, 0:0, 2:0).

Pirmā perioda vidū Kamils Valega realizēja vairākumu, izmantojot situāciju, kurā pretinieku vārtsargs nenofiksēja ripu. 1:1 Kazahstāna panāca 13.minūtē, kad pēc iemetiena laukuma centrā Ņikita Mihailis veica garu reidu un raidīja ripu mērķī.

Trešās trešdaļas vidū Valērijs Orehovs no iemetienu apļa raidīja ripu tālajā vārtu stūrī un pirmo reizi mačā vadībā bija Kazahstāna. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas sešas minūtes, Romans Starčenko aizslidoja viens pret pretinieku vārtsargu un savā simtajā spēlē izlasē panāca 3:1.

Andrejs Šutovs atvairīja 23 metienus, bet Džons Marejs - 19.

Latvijas hokejisti pēdējo apakšgrupas maču aizvadīs otrdien, spēkojoties ar ASV izlasi.

Kazahstānas un Polijas izlases aizvadīja savu pēdējo, septīto maču meistarsacīkstēs, bet pārējām B grupas komandām ir pa sešām spēlēm aiz muguras.

B grupā Zviedrijai ir 18 punkti un nodrošināta vieta ceturtdaļfinālā. ASV ir 13 punkti un arī nodrošināts ceturtdaļfināls, Vācijai un Slovākijai pa 12 punktiem, bet Latvijai ir deviņi punkti. Kazahstāna guvusi sešus punktus, Francijai ir četri punkti, bet Polijai ir viens punkts, kas izcīnīts mačā pret Latviju.

Prāgā A grupas spēlē Somija dāņus uzvarēja ar rezultātu 3:1 (0:0, 0:0, 3:1).

Vairāk nekā 43 minūtes komandas vārtus neguva līdz Hannes Bjerninens panāca 1:0 somu labā. Nepilnas divas minūtes vēlāk, dāņu vārtsargam neredzot metiena izdarīšanas brīdi, pārsvaru dubultoja Rasmuss Risanens.

Pamatlaika beigās dāņi nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, 104 sekundes pirms beigu signāla panākot 1:2. Ripa Somijas izlases vārtos nonāca no Aleksandera Trūes. Dānijas izlase turpināja spēlēt bez vārtsarga un 53 sekundes pirms pamatlaika beigu signāla Peka Jormaka raidīja ripu tukšos vārtos.

Somi pa Matiasa Seldrupa vārtiem meta 35 reizes, savukārt pa Emīla Larmi sargāto "cietoksni" tika mests 22 reizes.

Šajā grupā čempionātu noslēgušas Dānijas un Norvēģijas izlases.

A grupā vadošajam trijniekam pēc sešām spēlēm nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, Kanādai ir 17 punkti, Čehijai - 15 un Šveicei - 14. Desmit punktus guvusi Somija, septiņus - Austrija, pa sešiem ir Norvēģijai un Dānijai, bet Lielbritānija ir bešā un pametīs augstāko divīziju.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi