Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Keins kļūst par pirmo ASV hokejistu - NHL sezonas rezultatīvāko spēlētāju

Svētdien noslēdzoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajai sezonai, čempiones Čikāgas Blackhawks uzbrukuma līderis Patriks Keins oficiāli kļuva par pirmo amerikāņu spēlētāju, kurš ieguvis Ārta Rosa vārdā nosaukto rezultatīvākā spēlētāja balvu.

Šajā sezonā Keins 82 spēlēs izcēlās ar 46 gūtajiem vārtiem un 60 rezultatīvām piespēlēm, tuvāko sekotāju Džeimiju Bennu (41+48) no Dalasas Stars, kurš bija rezultatīvākais pagājušajā sezonā, apsteidzot par 17 punktiem. Tikmēr trešais bija Pitsburgas Penguins kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš iekrāja 85 (36+49) punktus. Tikai 15.vietu ieņēma līgas labākais vārtu guvējs (50) Aleksandrs Ovečkins, kuram 79 spēlēs izdevās iekrāt 71 punktu.

Ārta Rosa balva tiek pasniegta kopš 1947./1948.gada sezonas, un Keins kļuvis par pirmo ASV dzimušo hokejistu, kurš to ieguvis, turklāt viņš ir vien astotais ne kanādietis, kurš pie tās ticis, pievienojoties Stenam Mikitam (Čehoslovākija), Jaromīram Jāgram (Čehija), Jevgēņijam Malkinam (Krievija), Pēteram Fošbergam (Zviedrija), Aleksandram Ovečkinam (Krievija), Dānielam Sēdinam (Zviedrija) un Henrikam Sēdinam (Zviedrija).

Kaut Keins kļuvis par pirmo Rosa balvas ieguvēju, viņš ne tuvu nav rezultatīvākais amerikānis sezonas laikā - 1992./1993.gada sezonā Bufalo Sabres pārstāvis Pets Lafonteins nopelnīja 148 punktus, tomēr rezultatīvāko spēlētāju sarakstā palika otrais aiz Mario Lemjē.

Kaut jau pirms pēdējās dienas kļuva zināmas visas Stenlija kausa izcīņas dalībnieces, tajā noskaidrojās Klusā okeāna divīzijas čempione - par to ceturto gadu pēc kārtas kļuva Anaheimas Ducks, kas svētdien ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) izbraukumā uzveica visas līgas regulārās sezonas uzvarētāju Vašingtonas Capitals.

Šajā sezonā Capitals 82 spēlēs tika pie 120 punktiem un bija pārliecinoši labākā līgā.

NHL Stenlija kausa izcīņa sāksies trešdien. Austrumu konferencē pirmajā kārtā Floridas Panthers tiksies ar Ņujorkas Islanders, Tampabejas Lightning samēros spēkus ar Detroitas Red Wings, Capitals sacentīsies ar Filadelfijas Flyers, bet Pitsburgas Penguins spēkosies ar Ņujorkas Rangers. Tikmēr Rietumu konferencē Stars spēkosies ar Minesotas Wild, Sentluisas Blues centīsies apturēt līgas čempioni Blackhawks, Ducks tiksies ar Nešvilas Predators, bet Losandželosas Kings duelēsies ar Sanhosē Sharks.

Kā zināms, latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres komanda ar 82 spēlēs izcīnītu 81 punktu ierindojās septītajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā, savukārt Austrumu konferencē palika 14.pozīcijā.

Sabres Stenlija kausa izcīņā netika jau piekto gadu pēc kārtas, tomēr tā ir ievērojami progresējusi salīdzinājumā ar iepriekšējām divām sezonām, kad guva attiecīgi 52 un 54 punktus, paliekot pēdējā pozīcijā visā līgā.

Girgensons šosezon 71 spēlē guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju. Pērn, kad Sabres komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē iemeta 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

Tāpat šosezon NHL uzspēlēja vēl divi latviešu hokejisti - uzbrucējs Ronalds Ķēniņš Vankūveras Canucks rindās astoņos mačos pie rezultativitātes punktiem netika, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -1, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis aizvadīja vienu maču ar Lightning komandu, kurā atvairīja 31 no 32 čempionu Blackhawks mestajām ripām, tomēr tika piedzīvota neveiksme pagarinājumā ar 0:1.

Zīmīgi, ka par līgas labāko vārtsargu regulārajā sezonā kļuva Lightning pirmais numurs Bens Bišops, kurš vidēji spēlē ielaida 2,06 ripas, kas bija labākais rādītājs līgā, bet atvairītie 92,6% metienu viņam deva otro vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi