Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķēniņš gūst vārtus un svin uzvaru Šveices čempionāta play-off pirmajā spēlē

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien guva vārtus Šveices augstākās līgas (NL) izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē, kopā ar Lausanne komandu svinot uzvaru.

Lozannas hokejisti ceturtdaļfināla pirmajā mačā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Ķēniņa iepriekš pārstāvēto Cīrihes "Lions", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

Ķēniņš vārtus guva spēles 32.minūtē, kad pretī pretinieku vārtiem apmānīja Cīrihes hokejistu un, metot ar nūjas lāpstiņas neērto pusi, raidīja ripu mērķī - 2:1. Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Deniss Malgins, kurš papildlaika septītajā minūtē panāca 3:2.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā piecreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, iekrāja divas soda minūtes un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Turpretī ar zaudējumu "play-off" sāka Denisa Smirnova un Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas viesos ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) atzina "Fribourg-Gotteron" pārākumu.

Smirnovs laukumā pavadītajās septiņās minūtēs un 44 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, bet Smons sešu minūšu un 32 sekunžu laikā statistikas ailēs neatzīmējās. Abiem latviešiem lietderības koeficienta bija neitrāls.

Ivara Punnenova, Toma Andersona un Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnavas "Tigers" izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Iepriekšējā sezonā NL turnīrs noslēdzās pēc regulārā čempionāta, tādējādi otro reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 1940.gada netika kronēts Šveices čempions hokejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi