Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

KHL klubu vadītāju sēdē samazina videotiesnešu pilnvaras

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu vadītāju sēdē otrdien samazinātas videotiesnešu pilnvaras, kuri no oktobra nevarēs atcelt vārtu guvumu, ja kāds no uzbrūkošās komandas atradies pretinieku vārtsarga laukumā, informēja līga.

Kopš šīs sezonas sākuma tieši videotiesneši strīdīgās epizodēs, kad bija aizdomas, ka kāds no uzbrūkošās komandas spēlētājiem vārtu gūšanas brīdī atradies vārtsarga laukumā, pieņēma izšķirošo lēmumu.

Vairākkārt videotiesnešu lēmumi izsauca treneru neapmierinātību. Piemēram, HK MVD galvenais treneris Oļegs Znaroks sūdzējās, ka viņa vadītajai komandai divos mačos pēc kārtas tieši tāpēc nav ieskaitīti vārti un šādi noteikumi ir iemesls tam, kāpēc hokejisti nelabprāt cīnās vārtu priekšā.

Pretenzijas bija arī citu komandu treneriem, tāpēc KHL klubu vadītāju sēdē vienbalsīgi nolemts, ka jaunievedums tiek atcelts un turpmāk lēmumu līdzīgās strīdīgās situācijās pieņems spēles galvenais tiesnesis.

Videotiesnešu amats KHL netiek atcelts, jo arī turpmāk viņi izskatīs strīdīgas epizodes, nosakot, vai ripa šķērsojusi vārtu līniju, vai ripa vārtos ielidojusi pirms vai pēc to izgrūšanas, vai vārti gūti pirms vai pēc spēles laika beigām, vai vārti nav gūti ar roku vai kāju, un vai vārti nav gūti ar augstu paceltu nūju.

Vēl KHL klubu pārstāvju sēdē līgas vadība paziņoja, ka sākusi darboties KHL antidopinga programma "Tīrais ledus", kurā tiks veiktas 260 dopinga pārbaudes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi