Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

KHL tuvu kopsaucējam par nākamās sezonas formātu - divas spēles ar katru pretinieku; sākums 4.septembrī

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) nākamajā sezonā katra komanda ar katru varētu aizvadīt pa divām spēlēm regulārā čempionāta ietvaros, liecina jaunākais kalendāra projekts, kas gan vēl nākamnedēļ jāapstiprina līgas vadībai.

KHL oficiālā mājaslapa internetā vēsta, ka šis variants paredz katrai komandai ar katru tikties divas reizes, kopumā aizvadot 54 spēles. Tas būtu par divām vairāk kā iepriekšējā sezonā.

Iepriekš ticis izskatīts variants, kurā būtu četras reizes jāspēlē ar savas divīzijas komandām, pa divām - ar katru no pārējām vienībām savā konferencē, bet viens mačs tiktu aizvadīts ar katru no citas konferences komandām. Neraugoties uz zināmiem plusiem, no šī varianta nolemts atteikties. 

Tas darīts nacionālo izlašu interešu dēļ - kā zināms, nākamajā sezonā paredzēts olimpiskais turnīrs Sočos, pasaules čempionāts Baltkrievijā un arī Eirotūres sacensības, kurās piedalās Krievijas, Somijas, Zviedrijas un Čehijas izlases. Daudzi šo valstsvienību vadošie hokejisti spēlē tieši KHL.

Neoficiāla informācija liecina, ka jaunās sezonas sākums plānots 4.septembrī ar maču starp Gagarina kausa finālistiem Maskavas Dinamo un Čeļabinskas Traktor.

Arī nākamajā sezonā nolemts saglabāt izslēgšanas spēļu formātu, kurā katra sērija ritēs līdz četrām uzvarām. Jau ziņots, ka otro gadu pēc kārtas KHL galveno balvu - Gagarina kausu - izcīnīja Latvijas hokeja speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītie Maskavas Dinamo hokejisti. 

Jau zināms, ka KHL komandu pulku nākamajā sezonā papildinās Krievijas komanda Vladivostokas Admiral un Zagrebas Medveščak klubs no Horvātijas. Līdz ar to 28 komandas būs sadalītas četrās divīzijās pa septiņiem klubiem.

Sesto sezonu līgā aizvadīs arī Latvijas klubs Rīgas Dinamo, kas aizvadītajā sezonā gan pirmo reizi nespēja kvalificēties play-off, taču uzvarēja jaunizveidotajā Cerību kausa izcīņā. Tajā piedalījās Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušās komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pietrūka kapteiņa

VEF Rīga piekāpjas izrāvienu cīņā Čempionu līgas spēlē.

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi