Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kings izcīna desmito uzvaru izbraukumā play-off, Stenlija kausa finālā panāk 2:0

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Losandželosas Kings sestdien izbraukumā izcīnīja jau otro uzvaru Stenlija kausa izcīņas finālā, vēlreiz ar 2:1 papildlaikā pārspējot laukuma saimniekus Ņūdžersijas Devils. Rezultāts finālsērijā nu kļuvis 2:0 Kings labā, bet nākamie divi mači risināsies Losandželosā.

Otrās spēles scenārijs ļoti atgādināja pirms dažām dienām aizvadīto pirmo maču – Kings jau 8.minūtē vadībā izvirzīja aizsargs Drū Dautijs, kuram tie bija trešie gūtie vārti play-off. Turpinājumā teicami darbojās abu vienību vārtsargi un ilgāku laiku rezultāts nemainījās. Trešā perioda sākumā Devils hokejists Raiens Kārters vienādoja ciparus uz tablo, bet atlikušajā pamatlaikā nekas vairs nemainījās. Jāpiebilst, ka Kings hokejisti vārtus spēles 3.periodā nebija zaudējuši pēdējo mēnesi.

Papildlaiku krietni aktīvāk aizvadīja Kings (metieni 11:3), līdz tā 14.minūtē veiksme uzsmaidīja Džefam Kārteram, kurš guva uzvaras vārtus – 2:1. Arī pirmā spēle Stenlija kausa finālā noslēdzās ar identisku rezultātu. Tādējādi Losandželosas komanda izcīnīja 10.uzvaru izbraukumā play-off turnīrā - šāds pat sasniegums iepriekš bijis pa spēkam Devils (1995, 2000) un Kalgari Flames (2004), taču Kings ir vienīgie, kuri pretinieku laukumā nav zaudējuši. 

Par mača pirmo zvaigzni atzina Džefu Kārteru, bet otrās zvaigznes lauri tika Kings vārtsargam Džonatanam Kvikam  - 32 atvairīti metieni. Lieliskā formā arvien ir vecmeistars Martins Brodērs, kurš atvairīja 30 viesu metienus, tomēr otro spēli pēc kārtas bija spiests pamest laukumu nokārtu galvu.

Vadība finālsērijā (2:0) un divas nākamās spēles savā laukumā – aizvadītās sezonas Rietumu konferences 8.spēcīgākajai komandai Kings atlicis pavisam nedaudz, lai ierakstītu savu vārdu ar zelta burtiem hokeja vēsturē. Pēdējā brīdī iekļuvuši play-off, Kings vairs nav tālu no prestižākās balvas mūsdienu hokejā. Tikmēr Devils meklēs veidus, kā iemest Kvika vārtos vairāk par vienu ripu un uzvarēt trešo spēli pirmdien Losandželosā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi