Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kivlenieks aizvieto noslogoto Merzļikinu un NHL debitē ar uzvaru

Latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks svētdien 23 gadu vecumā Kolumbusas Blue Jackets sastāvā debitējis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), turklāt jau pirmajā spēlē ticis pie uzvaras.

Blue Jackets viesos ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) pārspēja Ņujorkas Rangers, latvietim atvairot 31 no 32 mājinieku raidījumiem (96,9%). Šī bija piektā Kolumbusas hokejistu uzvaru pēc kārtas un astotā pēdējās desmit spēlēs. Visās desmit pēdējās spēlēs vārtos stājies Merzļikins, kurš šoreiz izmantoja iespēju atpūtai.

 

Vienīgo reizi latvietis kapitulēja pirmā perioda 19. minūtē pēc Breidija Skjei metiena, kurš uzreiz pēc skaitliskā vairākuma beigām izslidoja viens pret vārtsargu, izdarot zibenīgu metienu. Turpinājumā Kivlenieks bija nepārspējams, turklāt trešajā periodā divus vārtus guva Olivers Bjorkstrands, otros no tiem pēdējā minūtē, nodrošinot uzvaru viesiem.

Par spēles pirmo zvaigzni atzina Bjorkstrandu, bet otrās zvaigznes tituls tika Kivleniekam. Pretējos vārtos stājās 24 gadus vecais krievs Igors Šestjerkins, kuram šis bija tikai trešais mačs NHL. Viņš tika galā ar 29 metieniem un saņēma spēles trešās zvaigznes titulu.

"Noskaidroju, ka Madison Square Garden arēnā Blue Jackets vārtos spēli sāks Kivlenieks, kuram tā būs NHL debija. Šobrīd vēl nav nekāda oficiāla komandas paziņojuma. Galvenais treneris Džons Tortorella ar medijiem runās pusotru stundu pirms spēles," tviterī iepriekš rakstīja The Athletic žurnālists Ārons Porclains.

Blue Jackets trešdien Kivlenieku nosūtīja uz Amerikas Hokeja līgu (AHL), kur viņš piedalījās vienā spēlē, bet ceturtdien atsauca atpakaļ. Vārtsargs pamatā sezonu aizvada AHL vienībā Klīvlendas Monsters, kurā 16 spēlēs viņš vidēji mačā ielaidis 3,04 ripas, atvairīdams 89,6% pretinieku metienus. 

Kopumā AHL Kivlenieks karjeras laikā aizvadījis 73 spēles, trijās no tām nostāvot "sausā". AHL čempionātā viņš caurmērā spēlē ielaidis 3,26 ripas, atvairot 88,9% metienu.

NHL nu spēlējuši 25 Latvijas hokejisti, no kuriem pieci ir vārtsargi - Merzļikins, Kristers Gudļevskis, Artūrs Irbe, Pēteris Skudra un Kivlenieks.

Jau ziņots, ka Merzļikins pēdējās četrās spēlēs trīs reizes palicis nepārspēts. 

Kopš Jonasa Korpisalo traumas gūšanas, Merzļikins desmit mačos svinējis astoņas uzvaras, vidēji ielaidis 1,51 ripu un atvairījis 95,5% metienu. Sezonā kopumā viņš laukumā devies 20 mačos, kuros caurmērā ielaidis 2,36 ripas un neitralizējis 92,8% raidījumu.

No Latvijas vārtsargiem 33 "sausās" spēles NHL aizvadīja Artūrs Irbe, 32 no tām izcīnot uzvaras, bet sešreiz nepārspēts palika Pēteris Skudra.

Blue Jackets ar 60 punktiem 50 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien guva vārtus NHL mačā un palīdzēja Pitsburgas Penguins svinēt uzvaru.

Penguins mājās ar 4:3 (1:3, 1:0, 2:0) pārspēja Stenlija kausa finālisti Bostonas Bruins, izcīnot sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja septiņos no 19 iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Penguins ar 67 punktiem 49 spēlēs ieņem 3. vietu Austrumu konferencē un ceturto visā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi